Blind vreest voor Ajax: “Gaat helaas weer groter worden”

Foto: Blind vreest voor Ajax: “Gaat helaas weer groter worden”

Danny Blind blijft geloven in nieuw internationaal succes voor Ajax. Wel denkt de oud-bondscoach van Oranje dat de coronacrisis van grote invloed zal zijn op de verhoudingen in de wereld.

Blind won de Champions League in 1995 met Ajax. “Destijds zeiden we ook al dat het niet meer kon”, aldus de vader van Daley Blind in Voetbal International. Maar na de Europa Cup-winst van PSV in 1988 zag je al een verandering optreden. Alleen zijn de financiële verschillen door de jaren heen nóg groter geworden. En het Bosman-arrest, dat eind 1995 van kracht werd, zat ons ook in de weg. Daardoor konden wij de ploeg niet bij elkaar houden.”

“Maar toch: als je een lichting zéér getalenteerde spelers hebt, plus de nodige routine en een topcoach, dan kan het nog steeds. Dat hadden wij 25 jaar geleden en dat had Ajax ook vorig jaar”, vervolgt Blind. “Als we de finale hadden gehaald, had Liverpool ook niet zomaar gewonnen. Nee, ik zou er geen problemen mee hebben gehad dat ik dan niet meer als laatste aanvoerder van een Nederlandse club die beker omhoog had getild. Totaal niet zelfs. Het zou geweldig zijn, voor welke Nederlandse club dan ook. En mijn zoon speelde mee, hè?”

Blind vreest dat Ajax structureel spelers moet verkopen en selecties intact houden maar kortstondig haalbaar is. “Dat was destijds door het Bosman-arrest niet meer mogelijk en ik vrees dat de coronacrisis ook niet in ons voordeel zal zijn. Het gat dat wij weer een beetje hadden gedicht, gaat nu helaas weer groter worden.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
910+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie