“De gemeente Eindhoven doet er gewoon niet aan mee”

Foto: “De gemeente Eindhoven doet er gewoon niet aan mee”

De KNVB hoopt dat de Eredivisie dit seizoen alsnog uitgespeeld kan worden, ondanks het coronavirus, maar stuit op verzet bij burgemeester John Jorritsma van Eindhoven. Die ziet namelijk helemaal niks in het plannetje van de voetbalbond.

De burgervader wil gewoon niet dat de competitie hervat wordt, óók niet zonder publiek. In De Telegraaf legt hij uit: “Omdat ook de duels in lege stadions mensen zullen aantrekken. Voetbal is een sport van het volk. De gemeente Eindhoven doet er gewoon niet aan mee. Enerzijds, omdat we het publieksverbod niet kunnen handhaven en anderzijds omdat het voor ons geen uitgemaakte zaak is dat voetbal in juni de voorkeur krijgt boven andere evenementen in de regio.”

Jorritsma verwacht dat de KNVB de competitie alsnog afblaast: “Omdat de overheid bepaalt. Het is jammer dat de bond niet nu al zelf de verantwoordelijkheid neemt. PSV, Ajax, AZ en andere clubs beseffen dat zij onderdeel uitmaken van de samenleving en er niet boven staan.

Iedereen zou een voorbeeld moeten nemen aan PSV, aldus de burgemeester: “Vanaf het eerste begin zeer constructief en maatschappelijk betrokken. Noord-Brabant ging al eerder op slot dan de rest van Nederland en voor Toon Gerbrands (algemeen directeur, red.) was het geen enkele discussie om zich daarbij aan te sluiten. Daarna heeft PSV zich in de stad bij allerlei activiteiten van zijn sociale kant laten zien. De club heeft uitstekend oog voor de zwakkeren én belangrijke zaken in de samenleving.”

Snap jij deze burgemeester wel?

  • Zeker
  • Nee
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie