Telegraaf: Ajax zegt contract ‘Appie’ Nouri formeel op

Foto: Telegraaf: Ajax zegt contract ‘Appie’ Nouri formeel op

Deze week verschijnt het boek van Khalid Kasem over Abdelhak Nouri (22), maar uitgerekend nu heeft Ajax een vervelende maatregel moeten doorvoeren. Zijn contract is opgezegd.

De Telegraaf schrijft: “Het betreft een formele actie, omdat de middenvelder een op 1 juli 2020 aflopende verbintenis heeft en er anders automatisch contractverlenging zou plaatshebben tegen dezelfde voorwaarden. De Amsterdammers, die sinds het voorval nog maandelijks het salaris van Nouri betalen en dat tot 1 juli doen, blijven – zo wordt verzekerd – met de familie Nouri en letselschadeadvocaat John Beer in gesprek.”

Volgens de krant streven beide partijen nog altijd naar een oplossing: een schadevergoeding. “Kan het niet goedschiks, dan moet het helaas kwaadschiks, zo liet Kasem zich ontvallen. Hoewel hij vertelde dat het de familie Nouri niet om het geld ging. Binnen Ajax was er de irritatie dat allerlei vertrouwelijke onderhandelingen tot in detail in het boek bleken te zijn beschreven.”

Toch hoopt Ajax op ‘een passende compensatie’. “Het zou in de geest zijn van de hoofdrolspeler zelf, want Nouri is een verbinder. Juist door zijn contract nu niet te verlengen, zou een fiscaal gunstigere regeling kunnen worden getroffen.” Nouri werd in juli 2017 getroffen door hartfalen en hield daar ernstige en blijvende hersenschade aan over.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie