Ten Hag komt mogelijk met verrassing tegen Getafe

Foto: Ten Hag komt mogelijk met verrassing tegen Getafe

Ajax verloor vorige week met 2-0 van Getafe in de Europa League en dat betekent dat het aanstaande donderdag alles of niets is tegen de Spanjaarden. Misschien komt oefenmeester Erik ten Hag wel op de proppen met een verrassing: Hakim Ziyech én Quincy Promes zouden kunnen spelen.

De Telegraaf onthult vandaag: “Erik ten Hag kan mogelijk donderdag tegen Getafe al over Quincy Promes beschikken. De buitenspeler van Ajax is hersteld van de hamstringblessure die hij tegen PSV opliep en heeft de groepstraining hervat. Omdat zondag de Eredivisie-kraker tegen AZ wacht, is het tegen Getafe de vraag hoeveel risico Ten Hag met Promes wil nemen.”

De krant vervolgt: “Duidelijk is wel dat er voorzichtig zal worden omgesprongen met Hakim Ziyech, die last van beide kuiten heeft. De smaakmaker van Ajax liet het kunstgrasduel met Heracles Almelo (1-0) noodgedwongen aan zich voorbijgaan, maar de verwachting is dat hij tegen Getafe kan spelen. Bij de minste geringste twijfel wordt er echter doorgeschakeld naar AZ-thuis.”

Zijn de twee donderdag al inzetbaar, dan is dit een enorme meevaller voor Ten Hag: “Samen was het duo in de herfst van 2019 bijna niet te stoppen, zo gemakkelijk als de twee elkaar vonden en Promes assists van Ziyech doeltreffend afrondde. Die automatismen en de diepgang van spelers als Promes en Neres worden deze periode node gemist bij de landskampioen. Na de nederlaag bij Heracles Almelo sprak de trainer van Ajax na drie uitnederlagen in de competitie op rij, twee achtereenvolgende Europese nederlagen en zes verliespartijen in de laatste dertien ontmoetingen van een crisis.”

Gaan ze Getafe halen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
734+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie