Comeback levert Heerenveen punt op tegen ADO

Het is crisis bij ADO Den Haag, maar de ploeg van oefenmeester Alan Pardew kwam op zaterdagavond verrassend op een 0-2 voorsprong in het Abe Lenstra Stadion. Uiteindelijk kwam sc Heerenveen, met veel pijn en moeite, toch nog terug tot 2-2.

Er is al veel gezegd en geschreven over de gang van zaken bij ADO, waar Pardew totaal geen grip meer zou hebben op zijn selectie. Toch waren het de Hagenaars die opvallend genoeg op voorsprong kwamen op zaterdag: John Goossens slingerde een vrije trap voor het doel en Omar Bogle tikte binnen. Vlak daarna werd het nog 0-2 ook: weer kwam het doelpunt voort uit een vrije bal van Goossens, maar dit keer was het Rodney Kongolo die zijn eigen doelman passeerde.

Heerenveen rechtte de rug echter en in de blessuretijd van de eerste helft zorgde Joey Veerman voor de aansluitingstreffer. Uiteindelijk hielden de Friezen een punt over aan hun thuiswedstrijd, want tien minuten voor het laatste fluitsignaal tekende Alen Halilovic op prachtige wijze voor de 2-2.

Scoreverloop: 0-1 (28′) O. Bogle, 0-2 (38′) R. Kongolo (eigen goal), 1-2 (45′) J. Veerman, 2-2 (78′) A. Halilovic