Ihattaren maakt indruk: ‘Hij neemt PSV nú al bij de hand’

Foto: Ihattaren maakt indruk: ‘Hij neemt PSV nú al bij de hand’

Mohamed Ihattaren is pas zeventien jaar oud, maar hij moet nu al de kastanjes uit het vuur halen bij PSV. Harry Lubse, rapporteur namens De Telegraaf, vindt de manier waarop de spelmaker zich manifesteert in Eindhoven ontzettend knap.

Hij schrijft namelijk: “Ihattaren wil zijn ploeg bij de hand nemen, eist ballen op en bepaalt grotendeels het spel. Dit is echt een kwaliteitsvoetballer, die ongelofelijk veel in zijn mars heeft. Wat ik tegen Willem II heel sterk aan hem vond, is dat hij ook verdedigend zijn taken uitstekend uitvoerde. Hij voetbalde echt in dienst van het elftal.”

Na afloop van het duel met de Tilburgers (3-0) zei interim-coach Ernest Faber dat Ihattaren soms wat meer moet doseren: “Ik snap die redenatie. Mohamed is toonaangevend bij bijna iedere aanval. Vanzelfsprekend word je nog beter wanneer je daar nog meer nadruk op kan leggen. Je moet eens kijken naar de manier waarop deze jongen op de vierkante meter zijn tegenstander uitspeelt. Dat gaat spelenderwijs. Bovendien houdt hij altijd het overzicht en is hij ontzettend sterk in het positie kiezen voor het doel. Ik heb hem een 7 gegeven.”

Zijn de verwachtingen niet wat té hooggespannen? “Vanzelfsprekend is het niet gangbaar dat een elftal wordt opgehangen aan zo’n jonge speler. Wanneer je iedere week maximaal moet presteren eist dat behoorlijk wat van je lichaam. Dat zag je toen Ihattaren met kramp van het veld ging. Maar bij deze jongen hoeven we ons denk ik geen zorgen te maken. Talent verloochent zich niet en hij kan alleen nog maar groeien.”

Vind jij dit ook knap?

  • Zeker
  • Nee
113+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie