Van Hanegem veegt de vloer aan met Ten Hag: ‘Bizar’

Foto: Van Hanegem veegt de vloer aan met Ten Hag: ‘Bizar’

Ajax moest op zondagmiddag eigenlijk tegen FC Utrecht spelen in de Galgenwaard, maar die wedstrijd werd afgelast door de KNVB vanwege storm Ciara. Dat lieten de Amsterdammers, die met een blessuregolf kampen, zich natuurlijk geen twee keer zeggen…

Willem van Hanegem schrijft in zijn column in het Algemeen Dagblad: “Ajax kwam het gisteren vast goed uit, want zonder Hakim Ziyech is dat elftal een stuk minder. Erik ten Hag had het echter liever over iets anders. Met een bijna hijgende journalist stelde hij vrijdag vast dat Ajax zo enorm wordt benadeeld. Eerst in Europa tegen Chelsea. Iemand bij de UEFA had iets gezegd over de arbitrage die avond. Voor Ten Hag was dat allemaal nog niet genoeg.”

De Kromme vervolgt: “Ze werden veel vaker benadeeld, zei hij. Chelsea-thuis ook, zei hij. En FC Groningen-uit, omdat Sierhuis hands had gemaakt bij de 1-0, in een wedstrijd waarin Ajax er echt niets van bakte. Ten Hag was nog niet klaar. Want laten we allemaal de strafschop die Sergiño Dest niet kreeg tegen PSV, in vredesnaam niet vergeten. Ik vond het allemaal zo vreselijk klein.

“Dit is de trainer van de club waarvoor afgelopen seizoen heel het competitieschema op de schop moest, om de spelers maar zo fit mogelijk te kunnen houden”, zo gaat het Feyenoord-icoon verder. “En vorig seizoen zag ik toch echt Kostas Lamprou namens Ajax Sam Lammers volledig omverlopen, maar Serdar Gözübüyük en de VAR keken net even de andere kant op. Het werd 4-4 die middag.”

Heeft Van Hanegem gelijk?

  • Ja
  • Nee
1785+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie