Faber denkt aan megaverrassing in PSV-opstelling

Foto: Faber denkt aan megaverrassing in PSV-opstelling

PSV speelt vanavond in het eigen Philips Stadion tegen Willem II, en die tegenstander mogen de Eindhovenaren natuurlijk zeker niet onderschatten. Oefenmeester Ernest Faber neemt vermoedelijk maatregelen na de nederlaag tegen Ajax in de ArenA, maar het is de vraag hoe verstrekkend die zullen zijn…

Er is namelijk een kleine mogelijkheid dat Kostas Mitroglou in de punt van de aanval begint, omdat Sam Lammers onzichtbaar was in Amsterdam. De Griek werd ingebracht en deed het beter. De Telegraaf schrijft: “Kostas Mitroglou (31) was balvast, bracht daarmee rust en straalde als één van de weinigen uit wat PSV nodig heeft: wie kan mij wat maken? Toch kleeft er altijd een ‘maar’ aan de inzetbaarheid van de voormalig Griekse goalgetter op de Europese velden. Dat is dan vooral gericht op zijn fitheid. Op trainingskamp in Qatar werd hij bewust even buiten de groep gehouden. Hij kwam niet fit uit de winterbreak en moest eerst fitter worden.”

Interim-coach Ernest Faber liet zich gisteren als volgt uit over zijn spits: “Hij is in ieder geval een stuk fitter, dat klopt. Het ligt aan de speler zelf of hij fit is voor een hele wedstrijd. Het is aan hem om te laten zien dat hij elke training toont de beste te zijn. Van daaruit worden keuzes gemaakt. Of hij dat doet? Op veel trainingen doet hij het goed.”

De krant vervolgt: “Van de Griek is bekend dat hij heel goed kan voetballen, een gevaar is in het strafschopgebied, maar die laatste procenten – om tijdig voor de goal te zijn als hij zelf in een aanval wordt betrokken bijvoorbeeld – lijken nog te ontbreken. Van nature is de voormalig Grieks international geen trainingsbeest.”

Mitroglou in de basis?

  • Probeer het maar
  • Dat kan echt niet…
974+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie