Driessen begrijpt mogelijke Ajax-transfer niet: ‘Voor je eigen toekomst’

Foto: Driessen begrijpt mogelijke Ajax-transfer niet: ‘Voor je eigen toekomst’

Valentijn Driessen vindt het raar dat Ajax overweegt om Sergiño Dest te verkopen aan Bayern München. Volgens de chef voetbal van De Telegraaf is het ‘heel opmerkelijk’ dat de Amsterdammers dit nu al overwegen.

“Hij staat er weliswaar pas een maand of acht, maar heeft wel een enorme ontwikkeling doorgemaakt en het zou een jongen moeten zijn voor je eigen toekomst. Maar blijkbaar, en dan wegen ze het sportieve en financiële tegen elkaar af, laten ze hem gaan”, reageert Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Hij is ook Amerikaans international, misschien heeft dat er ook mee te maken. Maar kwalitatief vind ik het een uitstekende rechtsback voor Ajax.”

Ajax-watcher Mike Verweij haakt in: “Ajax heeft altijd gezegd dat áls er droomkansen voorbij komen, ze willen meedenken. Ajax wil niet de club zijn die transfers torpedeert. Als de juiste prijs voorbij komt, dan werken ze gewoon mee. Áls spelers waarde hebben gehad voor Ajax 1, en dat heeft Dest. (…) Ik verwacht wel dat ze eruit komen. Persoonlijk zal hij er altijd uit komen, al praat hij overigens nog niet zelf met Bayern München.”

Verweij denkt dus dat Ajax, Bayern en Dest het eens kunnen worden. Of hij Erik ten Hag volgend seizoen treft als Bayern-coach? “Dat zou kunnen. Maar nee, ik weet niet of Bayern nog echt geïnteresseerd is in Ten Hag”, aldus Verweij.

Maakt Ajax hier een grote fout?

  • Ja
  • Nee
1193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie