‘Koeman gooit Oranje-international mogelijk uit EK-selectie’

Foto: ‘Koeman gooit Oranje-international mogelijk uit EK-selectie’

Bondscoach Ronald Koeman gaat PSV-aanvaller Steven Bergwijn mogelijk straffen voor zijn transferperikelen. Maarten Wijffels, die zowel PSV als Oranje volgt voor het Algemeen Dagblad, acht dat zeker een realistisch scenario.

Bergwijn lijkt een transfer naar Tottenham Hotspur te willen forceren. “Wat is dat voor signaal naar een bondscoach? Dat is toch hartstikke slecht?”, reageert Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “We zitten een paar maanden voor het EK, wat denkt hij nou? Hij is niet helemaal fit en komt dan in de Premier League, maar stel nou dat hij snel geblesseerd raakt of daar weinig speelt. Wat dan?”

Freek Jansen verwacht geen maatregelen. “Koeman wil gewoon een goede Bergwijn. Hoe hij weg is gegaan, daar heeft hij volgende week lak aan.” Wijffels denkt dat de bondscoach er heel anders naar kijkt. Sjoerd Mossou vindt het ‘wel gek’ als Koeman zijn recente vormdip niet in ogenschouw neemt. “Een grote speler zorgt ook dat hij groots afscheid kan nemen, maar die gaat niet naar Londen vliegen als de club daar geen toestemming voor geeft.”

Hidde van Warmerdam: “Wanneer komt de tijd dat een club als PSV zegt: ‘Tot hier en niet verder. Je gaat gewoon eens niet weg.’ We concluderen aan deze tafel tussen de zinnen door dat-ie volgende week gewoon in Engeland voetbalt. Stop gewoon, hou op, je gaat niet weg, gewoon op de bank.” Mossou denkt dat dit een utopie is. “Dit soort transfers gaat bijna altijd door.”

Zou dat terecht zijn?

  • Ja
  • Nee
4026+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie