Haaland maakt wéér indruk bij Dortmund, invaller helpt Milan

Borussia Dortmund heeft een ware sensatie in huis gehaald met Erling Braut Haaland. Ook in zijn tweede wedstrijd voor de Duitse topclub maakte de Noor indruk als invaller, ten koste van 1. FC Köln.

Raphaël Guerreiro, Marco Reus en Jadon Sancho zorgden voor een ruime 3-0 ruststand. Mark Uth, die nog enige tijd in de Eredivisie speelde, maakte in de tweede helft de eretreffer voor de bezoekers uit Keulen. Het was echter een andere spits die de hoofdrol op zich wist te vestigen.

Haaland mocht na 66 minuten invallen. Waar hij tegen FC Augsburg (3-5 zege) nog drie keer scoorde als invaller, daar lukte het nu om twee keer te scoren. Zodoende staat zijn teller na amper zestig speelminuten al op vijf treffers in de Bundesliga, een ongekend aantal.

Rebic beslissend voor AC Milan

Ook in het Serie A-duel tussen Brescia en AC Milan wist een invaller een hoofdrol op te eisen. Niet Zlatan Ibrahimovic werd vrijdagavond de grote man, maar de ingevallen Ante Rebic. Hij zorgde een kleine twintig minuten voor tijd voor wéér een Milanese driepunter.

Uitslag Ligue 1: OGC Nice – Stade Rennes 1-1 (treffer Dolberg voor Nice)

Is Haaland op dit moment de beste spits ter wereld?