“Daarom moet Werner nooit naar Liverpool gaan”

Foto: “Daarom moet Werner nooit naar Liverpool gaan”

Timo Werner zou volgens diverse media dichtbij een overgang naar Liverpool zijn. De aanvaller van RB Leipzig zou al een principe-akkoord hebben met de koploper van de Premier League. Oud-verdediger Steve Nicol ziet echter problemen en raadt de transfer af.

“Deze jongen is op dit moment zonder twijfel een van de beste aanvallers in Europ”, vertelt Nicol, die liefst 468 duels het shirt van Liverpool droeg, in gesprek met ESPN. “Hij kan zeker nog een decennium mee als voetballer. Het zou een geweldige aankoop zijn.” Werner heeft naar verluidt een clausule in zijn contract bij Leipzig, waardoor hij aankomende zomer voor een bedrag tussen de dertig en zestig miljoen euro mag vertrekken bij de huidige koploper in de Bundesliga.

Nicol adviseert Klopp echter om Werner niet te halen. “Ik zie echt niet in waarom Werner voor Liverpool zou kiezen, mocht hij wekelijks aan spelen willen toekomen. Dat is het grote probleem dat speelt. Het is een centrale aanvaller en je gaat mij toch niet vertellen dat Roberto Firmino hierdoor op de bank terechtkomt?” Werner is ondanks zijn jonge leeftijd (23 jaar) al een gevestigde naam. “Dat is de reden dat hij niet naar Liverpool komt”, stelt Nicol.

Werner is in de afgelopen periode naast Liverpool ook gelinkt aan onder meer Real Madrid, Manchester United en Bayern München. Laatstgenoemde club zag er afgelopen zomer vanaf om de topschutter voor het relatief lage bedrag van 25 miljoen euro over te nemen. Met Robert Lewandowski hebben ze immers al een centrumspits van wereldklasse in huis. Kort daarna tekende Werner een nieuw contract, waardoor de begeerde aanvaller tot 2023 vastligt in Leipzig.

Heeft hij gelijk?

  • Ja, Werner naar Liverpool is een foute keuze
  • Nee, oneens
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie