Heerenveen en Feyenoord grijpen naast topschutter: “Geen concrete aanbieding”

Foto: Heerenveen en Feyenoord grijpen naast topschutter: “Geen concrete aanbieding”

SC Heerenveen en Feyenoord waren in de markt voor Erik Sorga, maar de spits uit Estland koos voor het Amerikaanse DC United. Volgens de aanvaller waren de Friezen concreter dan de Rotterdam, maar toch bleef een transfer naar de Eredivisie uit.

De 20-jarige Sorga was het afgelopen seizoen in de Estse competitie goed op dreef met liefst 31 goals in 34 wedstrijden. Het leverde de nodige interesse in hem op. “Ik kan met zekerheid zeggen dat er aanbiedingen waren uit Portugal en Nederland”, vertelt hij in de Estse krant Delfi. “Braga wilde me hebben en Heerenveen ook. Ze boden me een huurperiode van zes maanden en het recht om me daarna te kopen.”

Feyenoord was ook geïnteresseerd in de spits, maar kwam niet met een bod. “Zij deden alleen geen concrete aanbieding. Ook Wisla Krakau wilde wel, maar daar ging de coach weg en toen verviel het aanbod. In Zweden was er nog AIK, maar ik koos voor Amerika.”

Sorga, die in de EK-kwalificatiereeks met Estland nog uitkwam tegen Oranje, reist niet geheel zonder zorgen naar de Verenigde Staten. “Mijn ouders beschouwden deze optie als de laatste optie, als er niets anders was. Ze willen niet dat ik zo ver van ze weg woon. Het zal moeilijk voor me worden, maar bij iedere wedstrijd van het nationale team vlieg ik terug.”

Pijnlijk dat Heerenveen en Feyenoord hebben mis gegrepen?

  • Ja, toch wel
  • Nee, niet echt
248+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie