‘Acteur’ Promes wekt verbazing: ‘Hij was gewoon niet goed genoeg’

Foto: ‘Acteur’ Promes wekt verbazing: ‘Hij was gewoon niet goed genoeg’

Jip Bartels stond lange tijd te boek als één van de grootste talenten van Ajax, maar blessureleed gooide roet in het eten. Voormalig ploeggenoten als Davy Klaassen en Quincy Promes hebben het wél gemaakt als profvoetballer.

Toch waren Klaassen en Promes volgens Bartels niet bepaald de grootste talenten. “Davy werd bijna weggestuurd bij Ajax, op zijn veertiende. Spits was hij toen nog. Hij bloeide op toen de trainers hem achter mij neerzetten, als nummer 10”, vertelt Bartels aan Voetbal International. “Jarenlang vormden we een zieke combinatie. We versloegen alle andere ploegen met grote cijfers, ik scoorde als een malle.”

“We hadden echt een geweldige lichting”, vervolgt Bartels. “Grappig als je dan bekijkt wie van ons het uiteindelijk écht heeft gemaakt. Davy? Mwah, toch ook niet. Geen international. Quincy Promes, díé wel. Ook een apart verhaal. Na dat jaar in de B2 moest hij nog weg.” Promes vertelde zelf meermaals dat hij te lastig werd gevonden. “Nee joh, Quincy was gewoon niet goed genoeg. Niemand was verbaasd dat Ajax niet met hem doorwilde.”

Dat Promes nu alsnog is doorgebroken, vindt Bartels knap. “En leuk dat hij nu alsnog de man is bij Ajax. Maar als ik hem nu voor de camera zie staan… Dat is helemaal niet meer de Quincy die ik ken. Al die brave, politiek correcte teksten… Ik ken hem als een brutale flapuit, iemand die de gekste dingen uitkraamt. Maar ja, ik snap het wel. De voetbalwereld is een poppenkast. En hij een goede acteur.”

Is Promes een acteur?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
342+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie