Malen geopereerd in Amerika; mist de rest van het seizoen

Foto: Malen geopereerd in Amerika; mist de rest van het seizoen

Donyell Malen is succesvol geopereerd aan zijn linkerknie, meldt PSV zaterdagmiddag via de officiële kanalen. De ingreep werd uitgevoerd in het Amerikaanse Pittsburgh en zorgt ervoor dat de aanvaller dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie komt.

Malen onderging een ‘beperkte ingreep’, nadat onderzoek had uitgewezen dat een zware operatie niet nodig was.”We mogen concluderen dat de operatie succesvol is verlopen”, legt medisch manager Wart van Zoest van PSV uit. “Er zijn geen onverwachte zaken aan het licht gekomen. Donyell blijft nu minimaal twee weken hier om zijn revalidatie op te starten en keert dan voor het vervolg terug naar Nederland.” 

Malen, die de blessure op 15 december opliep tegen Feyenoord,  is opgelucht nu de ingreep achter de rug is: “In het begin was ik bang voor de zwaarst mogelijke blessure, maar daar is gelukkig geen sprake van. De dokters zien het als een lichte ingreep en daar ben ik -ondanks dat het allemaal vervelend is- toch blij mee. Natuurlijk is het balen dat ik dit seizoen niet meer kan voetballen, maar het had erger kunnen aflopen.” 

Het uitvallen van Malen komt niet alleen voor PSV als een tegenvaller, maar ook voor Oranje. Het zal voor de aanvaller zeer krap worden om helemaal fit aan het EK komende zomer te kunnen beginnen. Bondscoach Ronald Koeman kreeg onlangs al te maken met het uitvallen van Memphis Depay, die eveneens met een zware knieblessure kampt en daardoor een groot vraagteken is voor het toernooi. 

Denk je dat Malen het EK gaat halen?

  • Ja, toch wel
  • Wordt heel lastig
282+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie