Bergkamp kampt nog altijd met vliegangst: “Ik doe het nooit meer”

Soccernews

Dennis Bergkamp doet in zijn biografie een boekje open over zijn vliegangst. De huidige assistent-trainer van Ajax werd in de Engelse media, samen met zijn collega Frank de Boer, genoemd als toekomstig opvolger van Arsène Wenger bij Arsenal, maar door zijn vliegangst zit dat er niet in.

“Ik voelde me verschrikkelijk en begon er een afkeer tegen te krijgen. Ik wil dit nooit meer doen”, zegt Bergkamp in zijn biografie. “Het werd zelfs zo erg, dat ik tijdens de uitwedstrijden omhoog keek naar de lucht om te zien wat voor weer het was. Kwamen er geen wolken aan? Soms werd ik bezorgd over de vlucht naar huis terwijl ik aan het voetballen was. Het was een hel”

Bergkamp benadrukt wel dat hij heeft geprobeerd om over zijn vliegangst heen te komen. “Ik heb ontelbare keren gevlogen in vliegtuigen. Grote, kleine en hele kleintjes. Bij Ajax vloog ik in een minuscuul vliegtuig over de Etna in de buurt van Napels toen we in een verschrikkelijke luchtzak zaten. Ik heb het allemaal gedaan en ik wil gewoon niet meer vliegen. Nooit. Als ik tegen Arsenal zei dat ik één miljoen wilde verdienen, hadden ze er automatisch een groot deel van afgetrokken omdat ik niet vlieg. Dat accepteerde ik”, aldus de ex-Gunner.

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie