Adriaanse ziet Europese prestaties Nederlandse clubs niet als incident

Soccernews

De Nederlandse ploegen krijgen het steeds lastiger in Europa. Clubs als FC Differdange 03, FC Petrolul Ploeisti, FC Kuban Krasnodar en PFC Ludogorets Razgrad lijken weinig moeite te hebben om de eredivisieclubs te verslaan. Volgens Co Adriaanse is dat geen toeval.

“En dan kun je blij zijn met de 1-0 zege van AZ op Maccabi Haifa, maar dat is scorebordjournalistiek, want die wedstrijd hadden ze ook kunnen verliezen”, vertelt Adriaanse aan [i]De Telegraaf[/i]. “De huidige resultaten zijn geen incident, want vorig seizoen was het ook al zo tegenvallend.”

“Het is een ontwikkeling die twee kanten opgaat”, voegt Guus Hiddink daar aan toe. “Zelf zijn we weggezakt, terwijl andere landen veel sterker zijn geworden, met name in Oost-Europa. Als ik kijk naar het elftal van 2005, waarmee ik met PSV de halve finale tegen AC Milan haalde, dan was dat een groep, waarmee ik grotendeels drie jaar had kunnen werken. De spelers bleven toen langer in Nederland dan nu. Ze gaan tegenwoordig erg jong weg.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie