Bijna alle Eredivisie-trainers zien Ajax kampioen worden

Foto: Bijna alle Eredivisie-trainers zien Ajax kampioen worden

Ajax is bij de meeste trainers in de Eredivisie de grootste favoriet om de landstitel binnen te halen. De Amsterdammers staan bovenaan, maar worden op de voet gevolgd door AZ, FC Twente, PSV, Feyenoord en sc Heerenveen. Alleen Excelsior-trainer John Lammers en Alex Pastoor, trainer van NEC, verwachten een andere kampioen.

John van den Brom (Vitesse), Ruud Brood (RKC Waalwijk), Pieter Huistra (FC Groningen), Jan Wouters (FC Utrecht), Peter Bosz (Heracles Almelo), John Karelse (NAC Breda), Maurice Steijn (ADO Den Haag), Ton Lokhoff (VVV-Venlo) en Richard Roelofsen (De Graafschap) gaan er allemaal vanuit dat Ajax aan het einde van de rit bovenaan staat.

Pastoor, trainer van NEC, zet zijn zinnen op AZ. “Ik gun het AZ van harte en denk dat zij het worden. AZ speelt het gehele seizoen al als een kampioen. En dat kan ik van Ajax, FC Twente, PSV, Feyenoord en SC Heerenveen niet bepaald zeggen.

Lammers verwacht dat PSV de nieuwe kampioen van Nederland wordt. “PSV heeft in mijn ogen de beste papieren. Van alle topploegen heeft PSV op mij de beste indruk gemaakt, hoewel ze laatst tegen Ajax teleurstellend speelden. Toch hebben ze de beste selectie én op papier het makkelijkste programma. Ajax bijvoorbeeld moet nog uit naar Heerenveen, waar niet veel ploegen winnen. AZ is een taakbewuste ploeg, maar betaalt de tol voor het spelen van zóveel wedstrijden. Zelf hoop ik op Feyenoord trouwens, maar zij komen nog tekort voor de titel.”

Roda JC Kerkrade-trainer Harm van Veldhoven had geen mening. “De beste staat uiteindelijk bovenaan. Ik ga geen voorspelling geven. Simpelweg omdat dat écht niet te zeggen is. Het staat allemaal nog zo kort op elkaar. Ik denk dat het pas óp de eindstreep beslist wordt. Ik sluit zelfs niet uit dat er op de laatste speeldag nog drie ploegen in de race zijn. Een voorkeur heb ik niet. Met geen enkele van de titelkandidaten heb ik een grote band.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie