Django Warmerdam

Leeftijd: 28

Het laatste nieuws over Django Warmerdam

Django Warmerdam is een Nederlandse linksback. In de zomer van 2023 maakte hij transfervrij de overstap van FC Utrecht naar Sparta Rotterdam.

  • Warmerdam speelt momenteel voor Sparta Rotterdam
  • De verdediger kwam eerder uit voor PEC Zwolle, FC Groningen en FC Utrecht
  • Hij debuteerde namens Jong Ajax in het betaald voetbal
  • Warmerdam is een voormalig Nederlands jeugdinternational

Clubcarrière

Warmerdam werd op 2 september 1995 geboren in Voorhout, waar hij zijn voetbalcarrière aftrapte bij amateurclub VV Foreholte. Op jonge leeftijd mocht hij op proef komen bij zowel Ajax als Feyenoord. In 2003 maakte de linkspoot de overstap naar de jeugdopleiding van de Amsterdamse club.

Debuut voor Jong Ajax

Op 24 november 2014 maakte Warmerdam zijn debuut in het betaald voetbal. Met Jong Ajax mocht hij na 81 minuten invallen in de thuiswedstrijd tegen NEC (1-1). Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte hij op 6 februari 2015 in de doelpuntrijke uitwedstrijd tegen FC Volendam (3-4 zege). In de 87ste minuut maakte Warmerdam het winnende doelpunt. Hij speelde in het seizoen 2014-2015 in totaal 22 competitieduels voor Jong Ajax, waarin hij twee keer als afmaker fungeerde.

Warmerdam scoorde niet in het seizoen 2015-2016. Wel produceerde hij vier assists in dertig competitiewedstrijden voor Jong Ajax. Zijn prestaties in de Eerste Divisie bleken niet toereikend om promotie te maken naar de hoofdmacht van Ajax.

Als huurling naar PEC

Ajax verhuurde Warmerdam in het seizoen 2016-2017 aan PEC Zwolle. Door een knieblessure was de verdediger niet meteen inzetbaar, maar op 21 september 2016 maakte hij dan toch zijn debuut in de bekerwedstrijd tegen DVS ’33 uit Ermelo (1-4 zege). Drie dagen later maakte de Voorhouter zijn Eredivisie-debuut in de uitwedstrijd tegen uitgerekend Ajax, dat met 5-1 veel te sterk bleek. Mede dankzij doelpunten van Warmerdam wisten De Blauwvingers tegen FC Twente (2-2) en Excelsior (0-2) wel een positief resultaat te behalen.

Warmerdam veroverde een vaste basisplaats in het elftal van PEC Zwolle. Hij speelde 29 wedstrijden in het seizoen 2016-2017, waarin hij viermaal als afmaker en vijfmaal als aangever fungeerde. Ajax raakte echter onvoldoende onder de indruk van zijn kwaliteiten en besloot medio 2017 in te stemmen met een permanent afscheid. Warmerdam ondertekende vervolgens een driejarig contract bij FC Groningen.

Drie seizoenen Groningen

Op 13 augustus 2017 maakte Warmerdam zijn debuut voor FC Groningen, dat zich in de Derby van het Noorden naast sc Heerenveen knokte (3-3). Twee weken later maakte de linksback voor eigen publiek de openingstreffer tegen FC Utrecht (2-1 overwinning). Het bleek ook meteen zijn enige treffer van het seizoen 2017-2018, waarin er 32 keer een beroep op hem werd gedaan. Warmerdam scoorde twee keer in zijn tweede contractjaar, waaronder in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen (2-0). De Trots van het Noorden bereikte de play-offs om Europees voetbal, maar verloor hierin van Vitesse.

Warmerdam incasseerde op 28 september 2019 een rode kaart in de uitwedstrijd tegen Ajax (2-0 nederlaag). Scheidsrechter Björn Kuipers gaf hem in de 73ste minuut een tweede gele kaart vanwege tijdrekken. “Ik dacht dat het een grap van arbiter Björn Kuipers was”, reageerde Groningen-trainer Danny Buijs na afloop tegenover de NOS. “Jij denkt toch ook niet dat Nico Tagliafico voor de tweede keer geel krijgt als de ingooi vijf seconden te lang duurt? Ik dacht Frans Bauer komt zo tevoorschijn met Bananasplit.”

In het shirt van FC Utrecht (Pro Shots)

Matchwinner in Amsterdam

Door de coronapandemie kwam het seizoen 2019-2020 voortijdig ten einde. Warmerdam bleef daardoor steken op 81 officiële wedstrijden (vier doelpunten) voor FC Groningen. In februari 2020 kwam hij al tot overeenstemming met FC Utrecht, dat hem in de zomer transfervrij overhevelde. Op 18 september maakte de linksback zijn debuut in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (1-1). Warmerdam sloot zijn eerste seizoen in de Domstad met 37 wedstrijden, waarin hij drie assists afleverde.

Op 3 oktober 2021 maakte Warmerdam zijn eerste en enige doelpunt namens FC Utrecht. Uitgerekend in de uitwedstrijd tegen Ajax schoot hij de Domstedelingen naar een 0-1 overwinning. In drie jaar tijd bereikte hij telkens de play-offs, maar achtereenvolgens Feyenoord, Vitesse en Sparta Rotterdam blokkeerden hierin de route naar een Europees ticket. In de zomer van 2023 vertrok hij met 71 officiële wedstrijden achter zijn naam (één doelpunt, vijf assists).

Transfer naar Sparta

Warmerdam accepteerde in de zomer van 2023 een aanbod van Sparta Rotterdam. Hij debuteerde op 12 augustus 2023 met een 1-2 overwinning op PEC Zwolle.


Interlandcarrière

Warmerdam maakte op 27 mei 2015 zijn debuut voor Jong Oranje, dat in een oefenwedstrijd met 3-2 won van Costa Rica onder 23 jaar. Bondscoach Remy Reijnierse liet hem vervolgens ook opdraven in de vriendschappelijke duels met de leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten, Qatar en Frankrijk.

Laatste update: 30 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie