‘Zijn salaris is zo hoog, een langer verblijf gaat lastig worden’

Foto: ‘Zijn salaris is zo hoog, een langer verblijf gaat lastig worden’

Voor PSV was het een behoorlijk hectische Deadline Day. De club zwaaide onder meer Marco van Ginkel, Phillipp Max en Jeremy Antonisse nog uit en haalde zelf Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard binnen.

Laatstgenoemde wordt voor een totale som van zo’n 1.6 miljoen euro gehuurd van Borussia Dortmund, zonder koopoptie. PSV wilde Van Aanholt graag voor twee seizoenen huren, van Galatasaray, maar dat bleek niet mogelijk. “Dat salaris is zo hoog, dat gaat lastig worden”, reageert directeur Marcel Brands in De Telegraaf.

Het is tekenend voor de financiële situatie én visie van PSV momenteel, legt de beleidsbepaler verder uit: “Je wilt succes hebben en dan mag je best een beetje risico nemen, maar het moet wel verantwoord blijven. Uiteindelijk moeten we wel de continuïteit van de club voor ogen houden.” In vijf jaar tijd steeg de salarispost in Eindhoven van 37 naar 67 miljoen per jaar.

Nieuwe financiële strijdwijze

Het verkopen van Cody Gakpo (vijftig miljoen aan Liverpool) was nodig om niet in de rode cijfers te belanden. “Als we op -30 miljoen euro waren uitgekomen, wat zomaar had gekund, dan gaat je eigen vermogen naar -13. Dan moet je voor elke uitgave van boven de 25.000 euro toestemming vragen aan de KNVB. Dat moet je natuurlijk te allen tijde zien te voorkomen als PSV. Als we op deze manier zouden doorgaan, zouden we te afhankelijk zijn van Champions League of die ene grote verkoop. En zelfs die grote verkoop zou al niet eens meer groot genoeg zijn.”

“Er is bewust risico genomen. Daar is iedereen bij geweest, dat is niet Toon zijn idee geweest”, wil Brands niet met de beschuldigende vinger naar Toon Gerbrands wijzen. “Als wij beslissingen maken, doen we dat als directie, maar er is ook een raad van commissarissen en een stichting bij betrokken. Nu zijn we tot de conclusie gekomen dat het iets te risicovol is. We zijn ervan overtuigd dat we iets terug kunnen in afschrijvingen en salarissen en toch voor de titel kunnen blijven strijden.”

Van Aanholt is een versterking voor PSV

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
1011+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie