Ziggo-analisten bedenken pijnlijke bijnaam Weghorst na moment met De Ligt

Foto: Ziggo-analisten bedenken pijnlijke bijnaam Weghorst na moment met De Ligt

Wout Weghorst stond gisteren in de basis tegen Gibraltar (3-0), maar kon weinig klaarspelen. Op gegeven moment ging de spits zelfs schoten van ploeggenoten blokkeren, zo zagen de analisten van Rondo op Ziggo Sport.

Analisten Ziggo zagen ‘Wout Pechhorst’ tegen Gibraltar

Per ongeluk natuurlijk, maar wel heel typisch. Er lukte weinig bij de spits uit Borne en dus noemt presentator Wytse van der Goot hem ‘Pechhorst’. Ruud Gullit grinnikt en ondersteunt die bijnaam. “Vandaag (gisteravond, red.) ging Weghorst zelfs ballen tegenhouden.” De oud-topvoetballer toont een fragment waarbij Weghorst een schot van Matthijs de Ligt bij een corner per abuis tegenhoudt. “Kijk, dit is goed verdedigd!”

“Ik kijk altijd op een rare manier naar hem. Ik heb heel veel bewondering voor hem, maar tegelijkertijd denk ik: hij is niet goed genoeg voor Manchester United en Oranje. Zo nu en dan zie je wel mankementen.”

Reactie Weghorst zelf

Voor de camera bij ESPN reageerde Weghorst gefrustreerd: “Er waren een paar situaties waar ik er dichtbij was, maar steeds net niet. Het is gewoon… gewoon k-u-t. Pech? Of het alleen pech is… Uiteindelijk is het ook kwaliteit. Daar moet je ook eerlijk over zijn. Je kunt het pech noemen, maar die laatste bal van mij mocht er wel in. Als spits weet je dat je in dit soort wedstrijden kunt scoren. Dan mag je ook nog de hele wedstrijd blijven staan, dan wil je het vertrouwen graag terugbetalen. Dat is balen.”

Weghorst komt tekort voor Oranje

  • Eens
  • Oneens
395+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie