‘Xavi stuurt aan op vertrek Frenkie de Jong’

Foto: ‘Xavi stuurt aan op vertrek Frenkie de Jong’

Barcelona-middenvelder Frenkie de Jong lijkt op weg naar de uitgang bij de Spaanse topclub. De spelmaker wordt al tijden in verband gebracht met een transfer naar Manchester United en nu lijkt ook Barcelona-trainer Xavi Hernández op een transfer van de middenvelder aan te sturen.

Volgens The United Journal zou de Spaanse oefenmeester met de middenvelder hebben gesproken over een mogelijke transfer. Daarbij zou Xavi hebben aangegeven aan De Jong dat een transfer noodzakelijk is vanwege de economische situatie van de club. Ook gaf de oefenmeester aan dat de directie van de club de laatste tijd niet tevreden was over de prestaties van De Jong.

Optelsom

In een interview met het Algemeen Dagblad ontkent de middenvelder echter dat de club heeft gezegd dat ze om economische redenen van hem af willen. “Nee, de club heeft dat nooit op die manier tegen mij gezegd. Het heeft ook niet zoveel zin daarover na te denken.” Toch snapt De Jong dat er een link wordt gelegd met een mogelijke transfer naar United. “Die optelsom is niet zo moeilijk, logisch ook wel. Ik heb prettig met Ten Hag samengewerkt bij Ajax – en ik kan ook niet in de toekomst kijken natuurlijk. Maar het liefst blijf ik bij Barcelona. Dat is altijd mijn droomclub geweest en dat is het nog steeds. Zolang ik niets van de clubleiding hoor, neem ik aan dat er niets speelt.”

TIP: Scoort Frenkie de Jong tegen België? De odd is 8.20!

Moet Frenkie de Jong naar Manchester United gaan?

  • Ja
  • Nee
315+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie