Xavi Simons regelt zelf zijn basisplaats in Oranje

Foto: Xavi Simons regelt zelf zijn basisplaats in Oranje

Het feit dat PSV hem naar Eindhoven wist te halen van Europese topclub Paris Saint-Germain was een verrassing. Dat Xavi Simons zó goed blijkt te zijn, verrast mij ook. De aanvaller regelt zelf zijn basisplaats in het Nederlands elftal als hij zo doorgaat. Dan kan bondscoach Ronald Koeman niet meer om hem heen. 

Op 21 april moet Simons nog twintig jaar worden. Op papier is hij dus nog een tiener, maar binnen de witte lijnen is hij na enkele maanden in Brabantse dienst uitgegroeid tot een ervaren klasbak. Tot de leider zelfs van het team van trainer Ruud van Nistelrooy. 

In het verre verleden zag ik Xavi’s vader Regillio met eigen ogen doelpunten maken in het voormalige stadion van eredivisionist Fortuna Sittard: De Baandert. Pa Simons kon een aardig potje ballen, maar een onuitwisbare indruk maakte hij op mij niet. 

Xavi Simons in De Kuip

Zoonlief is dat bij PSV wél aan het doen, daar inmiddels hard aan het werken in ieder geval. Afgelopen zondag in De Kuip, maar ook in wedstrijden daarvoor al, viel Simons op door goed technisch voetbal, liet zien over spelinzicht en snelheid te beschikken én zelfs niet te beroerd te zijn om mee terug te verdedigen. 

Ik zag hem tackles maken om scoringskansen van koploper Feyenoord te verhinderen. Zo klein als hij is, voor de duvel bang is hij zeker niet. Ronald Koeman zal zich vergenoegend in de handen wrijven met deze nieuwe ster op de velden. Een voortgang van Simons’ interlandperiode na zijn debuut van vorig jaar zal er zeker komen. 

Daar heeft de PSV’er zélf voor gezorgd. En dat is knap, heel knap gedaan door zo’n jonkie. 

Eindigt PSV dit seizoen in de top 3?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Xavi Simons PSV snel verlaten?

  • Ja
  • Nee
328+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie