‘Xavi Simons-clausule spil in transfersaga’

Foto: ‘Xavi Simons-clausule spil in transfersaga’

Paris Saint-Germain heeft naar verluidt een bod uitgebracht op PSV-talent Johan Bakayoko, maar dat zouden de Eindhovenaren net zo snel naar de prullenmand verwezen hebben. Dat betekent echter niet dat er helemaal niet meer te praten valt, aldus de laatste geluiden uit Frankrijk.

Journalist Hadrien Grenier weet namelijk op Twitter te melden dat Xavi Simons een rol kan spelen in deze deal. PSV zou namelijk eisen dat PSG afziet van zijn terugkoopclausule, waarna de Eredivisie-topclub bereid zou zijn om plaats te nemen aan de onderhandelingstafel.

Daarmee zijn de beide partijen er overigens nog niet, want de Parijzenaars zouden een eerste bod van vijf miljoen euro vast plus vijf miljoen euro variabel uitgebracht hebben op Bakayoko, waar men in het Philips Stadion naar verluidt inzet op een transferbedrag van vijftien miljoen euro. Klopt de informatie van Grenier, dan zit er natuurlijk een gapend gat tussen vraag en aanbod, om over de ‘Xavi-optie’ nog niet eens te spreken.

Escape in contract Xavi Simons

Inmiddels weten we wel zeker dat er een zogenaamde ‘escape’ in het contract van de jonge Oranje-international bij PSV staat. Al ontbreken de precieze details. Voor een bedrag van tien à twaalf miljoen euro zou Xavi teruggekocht kunnen worden door Paris Saint-Germain, al is deze clausule volgens de geruchtenmolen slechts voor een beperkte tijd geldig. Elk jaar dat de aanvallende middenvelder annex aanvaller onder contract staat bij PSV, wordt hij een stukje duurder. Daarnaast zou hij zélf groen licht moeten geven voor een terugkeer naar het Parc des Princes.

Wint PSV de Eredivisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Verwacht jij een deal?

  • Ik niet
  • Ik nog wel
1106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie