Wijndal krijgt opnieuw wind van voren

Foto: Wijndal krijgt opnieuw wind van voren

Owen Wijndal zit niet in de meest gelukkige fase van zijn loopbaan. De linksback van Ajax werd voor tien miljoen euro weggeplukt bij AZ. Een match made in heaven leek gemaakt, maar voorlopig speelt Wijndal meer tegen zichzelf dan tegen de tegenpartij.

Wijndal en Ajax

Wijndal moest in het grootste gedeelte van de eerste seizoenshelft de concurrentiestrijd laten aan Daley Blind. De ervaren verdediger vertrok echter naar Bayern München, maar een blijvende basisplek zat er niet in voor de miljoenenaankoop.

Sterker nog: op dit moment lijkt Wijndal derde keuze te zijn op linksback. Waar in de eerste weken van Heitinga de voorkeur nog uit ging naar de oud-speler van AZ, werd eerst Youri Baas en daarna kwam Jorrel Hato de basis binnen gestormd.

Willem van Hanegem doet een pijnlijke constatering over Wijndal in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Wat dat betreft moet Owen Wijndal toch met pijn in zijn buik naar Jorrel Hato kijken.”

Jorrel Hato

De Kromme gaat verder: “Dat ventje is er eentje voor de toekomst. Dat hij bij de amateurs van Feyenoord heeft gespeeld en door Ajax onder de neus van Feyenoord is weggekaapt bij buurman Sparta, dat vind ik pijnlijk. Natuurlijk, met Quilindschy Hartman heeft Feyenoord een linksback die nog jaren mee kan.”

Volgens de Feyenoord-legende Hato één van de lichtpunten van dit seizoen bij Ajax. “Dat deze jongen het heeft, dat ziet een blinde. Al is opvallen bij Ajax op dit moment niet zo moeilijk.”

Twente
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 juni 2023 01:49.

Is Wijndal al klaar bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
2646+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie