‘Wijndal binnenkort Ajax-basisspeler af’

Foto: ‘Wijndal binnenkort Ajax-basisspeler af’

Owen Wijndal geniet het vertrouwen van John Heitinga als linksback van Ajax. De van AZ overgekomen verdediger maakt niet op iedereen een even goede indruk te maken. Henk Spaan schrijft in Het Parool dat Wijndal zich volgend seizoen serieus zorgen moet gaan maken…

Anass Salah-Eddine volgens Spaan beter dan Wijndal

De columnist ziet in Anass Salah-Eddine een gewaagde concurrent voor de huidige linksback va Ajax. Salah-Eddine speelt op dit moment op huurbasis voor FC Twente. In de Grolsch Veste maakt hij indruk op Spaan. Zoveel dat de columnist hem zelfs hoger inschat dan Wijndal.

“Verbazingwekkend is het dat Salah-Eddine pas als invaller bij de selectie van Jong Oranje is gehaald”, vindt Spaan dan ook. “Hij begint weer op te vallen, nu als middenvelder.”

Spaan volgt de linksback al langer. “Ooit zag ik hem ‘uit’ spelen bij AZ met Ajax O19. Hij (toen 17) stond centraal achterin. Bij rust was het 3-1 voor AZ. In de tweede helft stond alles weer normaal en kwam Ajax terug tot 3-3. Linksback is Anass’ positie. Hij is beter dan Wijndal.”

Ajax of FC Twente?

Salah-Eddine speelde dit seizoen zeventien wedstrijden voor FC Twente. De linksback heeft daarin niet alleen op Spaan indruk gemaakt. Volgens Tubantia wil de Tukkerse subtopper onderzoeken of het de linksback definitief kan overnemen. Het huidige huurcontract loopt nog tot aan het einde van dit seizoen.

De 21-jarige linksback ligt nog tot de zomer van 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA. Met een marktwaarde van vijfhonderdduizend euro lijkt de linksback ook geen dure klant voor de Tukkers te hoeven zijn. John Heitinga werkte als trainer van Jong Ajax samen met de linksback, dus wellicht kunnen zijn plannen – mits hij mag aanblijven – de wens van Spaan nog uit laten komen.

Heeft Spaan gelijk?

  • Ja
  • Nee
1671+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie