‘Wiegman kan Ajax-klus aan’

Foto: ‘Wiegman kan Ajax-klus aan’

Sinds het ontslag van Alfred Schreuder gaan er veel namen rond die de volgende hoofdtrainer van Ajax kunnen worden. Op dit moment lijkt John Heitinga tot aan het einde van het seizoen de kans te krijgen om zich te bewijzen. Als de rust is teruggekeerd in Amsterdam, kan Ajax volgens Leonne Stentler Sarina Wiegman een kans geven in het mannenvoetbal.

De analiste van NOS gaat in gesprek met RTL Nieuws in op de mogelijke kandidatuur voor de oud-succestrainster van de Oranje Leeuwinnen. “Als je kijkt naar haar kwaliteiten, en wat ze heeft bereikt, denk ik dat ze het zeker in zich heeft om een topteam in het mannenvoetbal te coachen”, zei de oud-international.

Dat Ajax op dit moment in crisis is, zorgt ervoor dat Wiegman nu beter niet in kan stappen. “Ik zou het haar niet aan willen doen om in deze periode als eerste vrouw bij een mannenclub te gaan zitten waar de hele organisatie zo’n puinhoop is.”

Wiegman als trainster Ajax?

Volgens Stentler zal Wiegman, mocht zij een mannenteam gaan trainen, onder een enorm vergrootglas komen te liggen. “‘Als je dat doet moet je het doen bij een club waar alles op orde is, met een technisch directeur die achter je staat en blijft staan. Daar ben je bij Ajax niet zeker van.”

Stlentler verbaast zich over het feit dat mensen stellen dat een overstap naar het mannenvoetbal een stap hogerop is voor Wiegman. “Het is grappig dat iedereen er vanuit gaat dat dat voor Sarina een stap omhoog zou zijn. Maar waarom zou een stap naar het mannenvoetbal per definitie een stap vooruit zijn? Ze zit al aan de absolute top.”

AZ Alkmaar
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 maart 2023 13:29.

Zou dit kunnen werken?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
1563+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie