Wieffer predikt geduld: “Dat vind ik te snel van stapel lopen”

Foto: Wieffer predikt geduld: “Dat vind ik te snel van stapel lopen”

Mats Wieffer greep bij Feyenoord zijn kans op het moment dat na Sebastian Szymanski ook Quinten Timber geblesseerd raakte. De van Excelsior overgekomen middenvelder verdween niet meer uit de basis en is een belangrijke pion van coach Arne Slot.

Er wordt zelfs al gespeculeerd over Nederlands elftal-kansen, maar daar wil Wieffer zelf nog niet te veel in meegaan. “Ik vind het te snel van stapel lopen om dat nu, na twee maanden goed spelen, al te zeggen.” Onder meer Willem van Hanegem pleitte al voor Wieffer in Oranje.

“Het gaat de laatste tijd gewoon prima en dat wil ik zo doorzetten. Als ik soms op de bank zit, denk ik wel: het is echt mooi hoe het nu allemaal gaat. Ik geniet er heel erg van, maar in het voetbal sta je er niet altijd bij stil. Je hebt bij Feyenoord veel wedstrijden, dus het blijft doorgaan”, vertelt Wieffer aan de NOS.

Kampioenskansen

De focus ligt eerst op de Coolsingel, al wordt ook daarover niet hardop gespeculeerd. “Nog steeds niet. We staan er goed voor, maar het is niet zo dat we wedstrijden heel makkelijk winnen. We moeten met beide voeten op de grond blijven. We moeten niet voor niks op het laatst vaak alles rechtbreien. Daardoor maken we het onszelf wel moeilijk. Dus het is niet zo dat we al denken: we worden kampioen. Maar we geloven er zeker in.”

Feyenoord
FC Groningen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 4 maart 2023 19:58.

Wieffer hoort nu al in Oranje

  • Eens
  • Oneens
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie