Vriend Piqué vertelt waarom Neymar weg wilde bij FC Barcelona

Foto: Vriend Piqué vertelt waarom Neymar weg wilde bij FC Barcelona

FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué vindt het nog altijd jammer dat Neymar afgelopen zomer vertrok bij de club. De Braziliaanse ster tekende een contract bij Paris Saint-Germain, dat 222 miljoen euro op tafel legde voor de aanvaller. Piqué snapte wel waarom Neymar vertrok bij Barcelona, zo liet hij weten in gesprek met [i]The Telegraph[/i].

“Als vriend kan ik zijn keuze begrijpen waarom hij naar Parijs wilde. Als Barcelona-fan doet het pijn en ik snap dat sommige Barcelona-fans teleurgesteld zijn over de manier waarop hij wegging, maar het is erg lastig om een speler te vinden die gedurende zijn gehele carrière voor één club wil spelen”, vertelde Piqué.

Piqué was bij Barcelona zeer goed bevriend met Neymar. “Je doet je best voor je club en je bouwt relaties op en vriendschappen. Met Neymar heb ik een sterke band. Maar het deed de club echt pijn toen hij vertrok”, aldus Piqué, die de belangrijkste beweegreden weet voor de transfer van Neymar. “Neymar wil de Ballon d’Or (prijs voor beste voetballer van het jaar, red.) winnen, dus ik denkt dat het logisch is dat hij naar Parijs vertrok waar hij de grote ster is. Als hij goed presteert in de Champions League en Franse Ligue 1, maakt hij een goede kans om de Ballon d’Or te winnen.”

Logisch dat Neymar weg wilde bij FC Barcelona?

  • Ja, bij PSG is hij de ster en staat hij niet in de schaduw van Messi
  • Nee, bij FC Barcelona had hij meer kunnen bereiken
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie