Voorspelling: Kan Ajax verrassen in Birmingham?

Foto: Voorspelling: Kan Ajax verrassen in Birmingham?

Het eerste duel tussen Ajax en Aston Villa eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Beide clubs maken nog kans op de volgende ronde van de Conference League. Kan Ajax verrassen tegen Aston Villa? In deze voorbeschouwing staat belangrijke informatie en vind je tips om te wedden op deze ontmoeting.

Aston Villa: teaminfo en vorm

Unai Emery was tevreden na de vorige ontmoeting tussen Ajax en Aston Villa. De Spanjaard zag dat zijn spelers niet in de wedstrijd zaten. Een doelpuntloos gelijkspel is, met het oog op de return in Birmingham, daardoor een prima resultaat voor Emery.

Het lijkt erop dat Ajax afgelopen week een beetje werd onderschat door de spelers van Aston Villa. De Amsterdammers creëerden meer kansen en hadden de wedstrijd kunnen beslissen. Emery speelde echter niet met zijn beste elf spelers tegen Ajax. Aanvoerder John McGinn moest het bijvoorbeeld doen met een invalbeurt. De oefenmeester heeft nog een aantal spelers achter de hand voor de return.

Aston Villa heeft geen lekker weekend achter de rug. Er werd thuis met 0-4 verloren van Tottenham Hotspur. Opvallend genoeg speelde Villa in een 5-3-2 opstelling tijdens deze wedstrijd. Emery speelt bijna altijd in een 4-4-2 opstelling. De vraag is of deze tactische omzetting iets was voor het duel tegen de Spurs, of dat het ter voorbereiding was voor de wedstrijd tegen Ajax.

Emery kan tegen Ajax geen gebruik maken van Ezri Konsa. De verdediger ontving twee gele kaarten in de Johan Cruijff ArenA, waardoor hij nu is geschorst. Naast Konsa zijn Emiliano Buendía, Boubacar Kamara en Tyrone Mings afwezig wegens blessureleed.

Totaal aantal doelpunten door Aston Villa: Oneven

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax: teaminfo en vorm

John van ’t Schip kreeg na afloop van de thuiswedstrijd tegen Aston Villa meerdere complimenten. Ajax kwam beter voor de dag dan dat op voorhand was verwacht. Brian Brobbey en Kenneth Taylor kregen een grote kans tijdens dit duel. Brobbey ging alleen op Emiliano Martínez af, maar kreeg de bal niet op goal. Taylor kreeg in de tweede helft een nog grotere kans, maar Martínez wist zijn inzet te keren.

Tijdens deze wedstrijd viel het op dat Ajax defensief een stuk sterker was vergeleken met de vorige duels. Ahmetcan Kaplan kreeg veel complimenten over zijn spel. Ollie Watkins wordt in Engeland geprezen, maar hij kwam er niet aan te pas in Amsterdam. Kaplan had hem helemaal onder controle. Het gevaar van de Engelse ploeg kwam bij Moussa Diaby en Leon Bailey vandaan.

Na de goede wedstrijd tegen Villa moest Ajax het in de Eredivisie opnemen tegen Fortuna Sittard. De Amsterdammers kwamen snel op voorsprong door een doelpunt van Taylor. Er leek niks aan de hand te zijn, maar in de tweede helft kwam Fortuna op voorsprong. Brobbey schoot de 2-2 vlak voor tijd binnen, waardoor Ajax nog gelijkspeelde tegen de Limburgse club.

Na de wedstrijd tegen Villa leek de sfeer rondom Ajax te zijn verbeterd. Het duel tegen Fortuna heeft ervoor gezorgd dat de sfeer en het vertrouwen weer zijn gezakt. In Engeland kan Van ’t Schip geen gebruik maken van Tristan Gooijer. De rechtsachter is geschorst voor dit duel.

Brian Brobbey scoort

Wedtip Aston Villa – Ajax

Ondanks het prima spel van Ajax in eigen huis wordt Aston Villa als de grote favoriet gezien voor deze wedstrijd. Aston Villa heeft het thuisvoordeel en lijkt meer kwaliteit in de ploeg te hebben. Aangezien de clubs afgelopen week zo gewaagd aan elkaar waren, lijkt er geen doelpuntrijke wedstrijd in het verschiet te zitten. Tip: wedden op ‘Minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.45 bij Unibet.

Minder dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie