Voormalig Ajax-talent vertelt over gokprobleem: “Negentig procent van mijn salaris”

Foto: Voormalig Ajax-talent vertelt over gokprobleem: “Negentig procent van mijn salaris”

Gino van Kessel biechtte afgelopen maand op dat hij jarenlang met een gokverslaving te kampen had. Het voormalig Ajax-talent vertelde tegenover ESPN openhartig over zijn problemen.

“Ik heb een soort dubbelleven geleid de afgelopen jaren”, begon Van Kessel in het interview. De 29-jarige aanvaller verraste veel mensen door zijn problemen aan te kaarten in een bericht op Instagram. “De gokverslaving vond veelal op de achtergrond plaats. Drie jaar geleden is dat bij mijn omgeving bekend geworden. Ik dacht dat ik sterk genoeg was om zelf te stoppen. Dat heb ik wel eens een maandje vol kunnen houden. Wel eens drie maanden of vier maanden. Maar ik heb nooit echt constant kunnen stoppen.”

Van Kessel kwam in een vicieuze cirkel terecht. “Dan begon ik weer te spelen en dan ging het elke keer maar door en door en door. Dan ging het van kwaad tot erger. Op een gegeven moment werd ik geconfronteerd en dan probeerde ik altijd een smoes te verzinnen om mezelf eruit te praten. Dat lukte heel vaak, maar ook een aantal keer lukte dat niet. Dan gaf ik het toe, maar in mijn achterhoofd had ik dan nog heel veel dingen die ik niet had verteld.”

Heel groot probleem

Het gokken kreeg duidelijk de overhand in het leven van de international van Curaçao. “Ik probeerde de dingen die ik moest gaan betalen met gokken op te lossen. Dat heeft me alleen maar verder en verder de put in gezogen. Het is een heel groot probleem. Als je tachtig tot negentig procent van je salaris vergokt dan is dat een probleem. Als je geen rekeningen meer kan betalen, omdat je gegokt hebt en doorgaat met gokken en er geen geld meer overblijft dan is dat zeker een probleem. Dan heb je dat twee maanden gedaan en zijn er ineens vijftig à zestig ruggen doorheen. Shit. Dat was wel een mooie auto die ik had kunnen hebben.”

Van Kessel is momenteel clubloos, na een Hongaars avontuur bij Gyirmót FC. In Nederland wist hij bij AZ, Ajax en Almere City nooit door te breken. Er volgde een carrière met een waslijst aan clubs in Slowakije, Frankrijk, Tsjechië, Polen, Engeland, België, Cyprus, Zweden en Hongarije.

33+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie