Voorbeschouwing: wie plaatst zich voor de finale van de promotie play-offs?

Foto: Voorbeschouwing: wie plaatst zich voor de finale van de promotie play-offs?

De reguliere competities in Nederland zijn ondertussen afgerond. In de Eredivisie is FC Emmen zestiende geworden, waardoor de ploeg nu nacompetitie moet spelen. Ondertussen is de eerste ronde van de play-offs door de Eerste Divisie clubs al achter de rug. Almere City, VVV-Venlo en NAC Breda zijn nog over en deze ploegen strijden samen met Emmen om een plekje in de Eredivisie. Welke twee ploegen weten een stap richting de finale te zetten? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Almere City – VVV-Venlo en NAC Breda – FC Emmen.

Almere City – VVV-Venlo

Het team van trainer Alex Pastoor wist in de achtste finale van de play-offs voor de Eredivisie te winnen van FC Eindhoven. In de eerste ontmoeting tegen Eindhoven werd met 1-0 verloren, waardoor Almere een achterstand moest overbruggen. Tijdens de eerste tachtig minuten kregen beide teams wat kansen, maar werd er nog niet gescoord. Jeredy Hilterman maakte in de tachtigste minuut de 1-0, waardoor de wedstrijd richting een verlenging leek te gaan. FC Eindhoven kreeg daarna een penalty die werd benut, maar Anthony Limbombe wist in de 94e minuut nog de 2-1 te scoren waardoor er toch nog moest worden verlengd. Uiteindelijk was Almere sterker in de verlenging en wist Rajiv van La Parra in de tweede helft van de extra tijd Almere naar de halve finale van de play-offs te koppen.

Net als bij tegenstander Almere City moest er bij VVV-Venlo een verlenging aan te pas komen. In de eerste ontmoeting tegen Willem II kwam de selectie op een 0-2 achterstand te staan, maar na een uitstekende comeback won de ploeg thuis toch nog met 3-2 van Willem II. Tijdens het tweede duel tegen de club uit Tilburg kwam VVV weer op een 2-0 achterstand, maar wist Nick Venema uiteindelijk nog te scoren waardoor er een verlenging moest worden gespeeld. Uiteindelijk leek de wedstrijd naar een penaltyserie te gaan, maar Özan Yasar wist in de extra tijd van de verlenging nog te scoren. Door dit doelpunt heeft VVV zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs.

Wedtip Almere City – VVV-Venlo

Tijdens de twee ontmoetingen in de Eerste Divisie kwam VVV telkens als winnaar uit de strijd. De ploeg is daardoor ook de favoriet voor dit eerste duel in de halve finale van de play-offs. Beide ploegen hebben in de vorige wedstrijd laten zien dat ze over veel vechtlust beschikken en niet opgeven bij een tegenslag. Deze twee lijken dan ook enorm aan elkaar gewaagd te zijn momenteel. Tip: wedden op ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.50 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

NAC Breda – FC Emmen

NAC werd onder leiding van Peter Hyballa zesde in de Keuken Kampioen Divisie, waardoor de ploeg zich plaatste voor de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. In de achtste finale van deze knock-outwedstrijden trof NAC het Limburgse MVV als tegenstander. Thuis werd er met een krappe 1-0 gewonnen door een doelpunt van Odysseus Valenas vanaf de penaltystip. Door deze uitslag leek de tweede ontmoeting nog spannend te gaan worden.

Na 38 minuten was de spanning compleet verdwenen aangezien NAC al met 0-3 voorstond op dat moment. Elías Már Ómarsson was met een doelpunt en assist erg belangrijk in deze wedstrijd. Uiteindelijk wist MVV nog de 1-3 te maken, maar door een doelpunt van Jesaja Herrmann won NAC uiteindelijk met 1-4. Het enige nadeel van deze wedstrijd voor de Brabantse ploeg is dat keeper Roy Kortsmit het veld moest verlaten na een rode kaart. Tegen FC Emmen zal Hybala het dus zonder zijn eerste keeper moeten doen.

Het Emmen van Dick Lukkien promoveerde afgelopen seizoen naar de Eredivisie als kampioen van de Eerste Divisie. Na één seizoen in de hoogste competitie van Nederland kan het er ook zomaar weer opzitten voor Emmen. De ploeg is zestiende geworden, waardoor er nacompetitie moet worden gespeeld door de selectie van Lukkien. De ervaren trainer vertrekt na dit seizoen richting het gedegradeerde FC Groningen, maar hij zal Emmen graag in de Eredivisie houden. Om dit te doen moet er in ieder geval van NAC worden gewonnen.

Omdat Emmen de deelnemer uit de Eredivisie is, stroomt de ploeg nu pas in het mini-toernooi. Er kan helaas niet worden gezegd dat Emmen met vertrouwen richting het tweeluik met NAC leeft. De laatste vier Eredivisie-duels werden allemaal kansloos verloren. FC Twente (0-3), AZ (5-1), Feyenoord (1-3) en FC Utrecht (3-2) waren uiteindelijk allemaal te sterk voor FC Emmen.

Onze voorspelling

Het is lastig om in te schatten hoe Emmen zich verhoudt tot de ploegen uit de Eerste Divisie van Nederland. De club is logischerwijs de favoriet voor dit duel. NAC lijkt in vorm te zijn en scoort er aardig op los in de laatste duels. Emmen scoort ook regelmatig, maar de verdediging heeft het vaak zwaar en moet veel doelpunten incasseren. Daarom de voorspelling: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.60 bij Circus.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie