Voorbeschouwing: wat kunnen Feyenoord, PSV en Ajax in een midweekse speelronde?

Foto: Voorbeschouwing: wat kunnen Feyenoord, PSV en Ajax in een midweekse speelronde?

Deze week is er nauwelijks rust voor de Nederlandse voetbalteams. Er staat namelijk een midweekse speelronde van de Eredivisie op het programma. PSV en Ajax treffen degradatiekandidaten terwijl Feyenoord bezoek krijgt van NEC. Weet elke club de drie punten binnen te slepen of maakt iemand een misstap? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden FC Emmen – PSV, Feyenoord – NEC en Ajax – Volendam.

FC Emmen – PSV

Het FC Emmen van Dick Lukkien staat momenteel zestiende in de Eredivisie. Net als de nummer vijftien en zeventien heeft de club nu twaalf punten. In de onderste regionen van de Eredivisie kunnen drie punten een groot verschil maken.

Dit seizoen won Emmen pas twee wedstrijden. De laatste overwinning dateert van 5 november tegen Fortuna Sittard (0-1). Er wordt vooral veel gelijkgespeeld door de ploeg. In de laatste vier wedstrijden speelde Emmen twee keer gelijk. In de vorige speelronde van de Eredivisie verloor Emmen met 3-1 van NEC.

De vorige speelronde stond in het teken van De Klassieker, maar PSV is onder de radar ondertussen dichterbij de koploper gekomen door met 1-0 van Vitesse te winnen. In deze wedstrijd werd er een penalty gemist door Luuk de Jong. De aanvaller van PSV viel later ook nog uit met een hoofdblessure waardoor hij er tegen Emmen niet bij zal zijn. Momenteel heeft de club drie punten achterstand op koploper Feyenoord. Alles is nog mogelijk voor PSV, maar dan moeten de spelers blijven presteren.

Wedtip FC Emmen- PSV

Eerder dit seizoen won PSV met 3-1 van Emmen en ook nu is de ploeg weer de favoriet. Emmen steekt het hele seizoen al in een matige vorm. PSV lijkt daarentegen uit een dipje te kruipen maar mist wel veel aanvallende kracht. Daarom de tip: wedden op ‘minder dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.26

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord – NEC

Feyenoord was de favoriet voor de Klassieker, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (1-1). Doordat de Rotterdammers een voorsprong hadden opgebouwd in de Eredivisie heeft dit geen directe gevolgen voor de ranglijst van de competitie. De club staat nog altijd eerste, al zijn AZ en PSV wel genaderd door dit resultaat. Één misstap en de concurrentie kan Feyenoord bijhalen.

NEC is bezig aan een uitstekend seizoen. De Nijmegenaren staan negende in de Eredivisie met 22 punten. Er is geen andere club in Nederland die vaker gelijk heeft gespeeld dan NEC. Van de zeventien gespeelde wedstrijden eindigde er tien gelijk. Dit heeft de club onder andere te danken aan Jasper Cillessen. Hij kwam over van Valencia en Cillessen lijkt eigenlijk iets te goed voor NEC. In de laatste vijf duels incasseerde NEC slechts drie treffers.

Onze voorspelling

Feyenoord is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. De Rotterdammers laten al weken zien hoe het moet. Tegen Ajax verdiende de ploeg wellicht meer dan het kreeg. NEC is defensief stabiel en het zal lastig worden voor Feyenoord om Cillessen te passeren. Onze voorspelling is ‘Beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.95 bij bet365.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – FC Volendam

De Klassieker eindigde in 1-1. Met het oog op de voorafgaande wedstrijden in de Eredivisie is dit geen dramatische uitslag voor Ajax. Toch willen de fans de Klassieker altijd winnen en is een gelijkspel voor hun niet goed genoeg. Na zes competitiewedstrijden zonder overwinning in de Eredivisie moet Ajax van Volendam winnen. Alfred Schreuder zal ongetwijfeld onder enorme druk staan door deze prestaties. Eerder dit seizoen werd er met 2-4 van Volendam gewonnen.

Promovendus Volendam begon vol goede moed aan het seizoen. Na zeventien wedstrijden staat de club nu zeventiende. Hekkensluiter Cambuur heeft slechts drie punten minder dan FC Volendam. Toch zijn er genoeg mogelijkheden voor de ploeg. In de laatste drie wedstrijden pakte Volendam al zes punten. Dat is net zoveel als in de veertien voorafgaande Eredivisiewedstrijden. Als deze vorm kan worden doorgetrokken kan de ploeg snel stijgen op de ranglijst.

Voorspelling Ajax – FC Volendam

Ondanks dat Ajax in een slechte periode zit is de ploeg volgens de bookmakers nog altijd de favoriet. Volendam zal zo lang mogelijk de nul willen houden en zodoende profiteren van de spaarzame kansen die elke club tegen Ajax creëert. Daarom de voorspelling ‘Beide teams scoren niet’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.08 bij Unibet.

Beide teams scoren niet

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
11+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
20+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
8+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
65+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
48+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
120+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
211+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
707+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
248+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
52+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
94+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
114+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
238+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
136+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
211+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
239+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
461+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
29+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie