Voorbeschouwing: PSV – FC Twente, wie zet een stap omhoog?

Foto: Voorbeschouwing: PSV – FC Twente, wie zet een stap omhoog?

De thuisploeg moet laten zien dat de crisis echt afgewend is, terwijl de bezoekers nog kunnen grijpen naar de laatste strohalm om eventueel een rol te kunnen spelen in de titelstrijd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd PSV – FC Twente.

PSV: teaminfo en vorm

Winnen van Sevilla: daarvoor zou menig PSV’er getekend hebben van tevoren. Het probleem is alleen dat de 2-0-overwinning op de Spanjaarden nu weinig effect had, gezien de eerdere 3-0-nederlaag. Een leuke opsteker, maar er is vooral de hoop dat het een boost geeft aan het vertrouwen van de Eindhovenaren, zodat de zelfverklaarde crisis van coach Ruud van Nistelrooij tot een einde komt.

Want voor de 2-0 van afgelopen donderdag was het een weekje kommer en kwel. Niet alleen door de nederlaag in het heenduel, maar ook door de 2-2 bij FC Utrecht in een wedstrijd waar PSV het veel te makkelijk weggaf. Een statistiek die de fans van de club vertrouwen zal geven is dat PSV in de afgelopen vier Eredivisiewedstrijden telkens minimaal twee doelpunten wist te maken.

Mogelijk keert Anwar El Ghazi dit weekend terug bij PSV. Dat zou een opsteker zijn, want door het wegvallen van Thorgan Hazard zijn er minder opties voorin. Ook Ibrahim Sangaré is weer inzetbaar. Afgelopen week kon hij nog niet spelen, maar nu is hij er weer bij. Olivier Boscagli en Philipp Mwene moeten ook verstek laten gaan.

PSV scoort meer dan 1,5 keer

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Twente: teaminfo en vorm

Het was een klap voor FC Twente, de boodschap dat zowel trainer Ron Jans als technisch directeur Jan Streuer gaat vertrekken aan het einde van het seizoen. Die laatste gaat zeer waarschijnlijk opgevolgd worden door Arnold Bruggink maar naar een nieuwe trainer moet nog gezocht worden. En tot die tijd willen de Tukkers het seizoen nog tot een goed einde zien te brengen.

Na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles (2-0) is er nu een reeks geweest van vijf wedstrijden, waarin maar eenmaal gewonnen werd. Na gelijke spelen tegen Vitesse (2-2), Feyenoord en FC Groningen (beiden 1-1) volgde nog wel een zege op FC Volendam: 3-0. In uitwedstrijden is Twente niet zo lekker bezig dit seizoen. Van de elf uitduels werden er maar twee gewonnen, tegenover vijf gelijke spelen en vier nederlagen.

FC Twente mist twee belangrijke spelers voor dit duel. Michal Sadilek (spierblessure) en Mathias Kjølø (gebroken kaak) zijn er niet bij, terwijl Przemyslaw Tyton, Wout Brama en Daan Rots er al langer niet bij zijn. Het goede nieuws is dat Robin Pröpper en Ramiz Zerrouki wel weer terug zijn; zij keren terug in de wedstrijdselectie dit weekend.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg een licht voordeel heeft, met twee overwinningen en drie gelijke spelen in de laatste zes ontmoetingen, tegenover een enkele nederlaag. Het doelsaldo is met 14-9 dan ook in Eindhovens voordeel. In september ontmoetten de twee clubs elkaar in Enschede. Václav Cerný scoorde twee keer voor Twente, waarna Guus Til nog wat terug deed: 2-1.

Wedtip PSV – FC Twente

Het is voor PSV te hopen dat de overwinning op Sevilla toch wat vertrouwen heeft opgeleverd, ook al schoot de club er niets mee op. De bezoekers zijn dit seizoen erg matig in uitwedstrijden, dus de Eindhovense club is de favoriet voor dit duel. Tip: wedden op ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.65 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

8+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie