Voorbeschouwing: Feyenoord favoriet in topper tegen PSV in eigen huis

Foto: Voorbeschouwing: Feyenoord favoriet in topper tegen PSV in eigen huis

Het blijft een spannende strijd bovenin de competitie, waarin elke club punten kan verspelen en ze ook weer kan winnen. En in het begin van dit kalenderjaar volgen de topwedstrijden elkaar in rap tempo op. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Feyenoord – PSV.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Dit kan uitgroeien tot de belangrijkste periode van het seizoen voor Feyenoord. Want met de week dat de Rotterdammers nog steeds op de eerste plek staan, groeit de kans op een nieuw landskampioenschap natuurlijk. Trainer Arne Slot noemde dat eerder nog een ‘onrealistisch scenario’, maar dit kan hij niet voor eeuwig volhouden. Zeker niet als zijn spelers het voor elkaar krijgen deze lastige fase zonder kleerscheuren door te komen.

Want in de afgelopen twee weken wist Feyenoord twee aanvallen af te slaan. Achtervolgers Ajax en FC Twente moesten na een wedstrijd tegen de Rotterdamse club genoegen nemen met een 1-1. Rondom die duels werd simpel gewonnen van FC Groningen (0-3) en NEC (2-0). Feyenoord speelt thuis goed. In De Kuip werd nog niet verloren en werd dit seizoen al acht keer de nul gehouden.

Het slechte nieuws voor Feyenoord is vooral dat Sebastian Szymanski geblesseerd is geraakt en tegen PSV langs de kant moet toekijken. Daardoor zal Javairo Dilrosun terugzakken naar een plek op het middenveld, of Quinten Timber terugkeren in de basis. Het is vooral de vraag of die laatste weer fit genoeg is. Verder is Gernot Trauner er niet bij, aangezien hij nog steeds geblesseerd is. Santiago Giménez lijkt de spitsenstrijd met Danilo gewonnen te hebben.

Feyenoord houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

PSV: teaminfo en vorm

Het ging de afgelopen week veel over de directie van PSV. Earnest Stewart werd aangekondigd als de nieuwe technisch directeur vanaf maart, terwijl ook duidelijk werd dat de oude algemeen directeur Toon Gerbrands wel erg veel financiële risico’s had genomen. Marcel Brands moest nog even wat noodverbanden aanleggen en haalde deze winterstop Patrick van Aanholt, Thorgan Hazard en Fábio Silva op huurbasis binnen.

Maar het belangrijkste zal toch de verkoop van Cody Gakpo en in mindere mate Noni Madueke zijn. Door hun vertrek lijkt Ruud van Nistelrooij een gratis excuus te hebben gekregen voor wanneer het nog misgaat dit seizoen. Maar dat hoeft niet. Want ondanks dat PSV de enige club in de top zes is die in de afgelopen zes duels verloor, staat de club netjes derde. In vijf van de laatste zes uitwedstrijden scoorden beide teams.

Achterin moet Van Nistelrooij het nog steeds stellen zonder Olivier Boscagli en Mauro Júnior. Die eerste is nog geblesseerd, terwijl die tweede een schorsing uitzit na zijn grove charge tegen FC Emmen. Het meespelen van Ismael Saibari is onzeker, maar hij zou anders ook geen grote rol van betekenis hebben gespeeld. Joey Veerman en Érick Gutiérrez vechten om een plekje op het middenveld naast Ibrahim Sangaré.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat ze redelijk gelijk op gaan, met drie gelijke spelen in de laatste zes ontmoetingen. Daarnaast won Feyenoord tweemaal en PSV één keer. Het doelsaldo is met 14-9 in Rotterdams voordeel. In september won PSV in een spektakelstrijd in eigen huis met 4-3.

Wedtip Feyenoord – PSV

Met de wedstrijden van de afgelopen weken belooft dit opnieuw een spannende topwedstrijd te worden. Feyenoord heeft in eigen huis wat recht te zetten na de eerdere nederlaag tegen PSV dit seizoen. Met de goede vorm in eigen huis is de kans ook goed aanwezig dat dat gaat lukken. Tip: wedden op ‘Feyenoord wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.20 bij Holland Casino.

Feyenoord wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

15+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie