Voorbeschouwing: FC Barcelona is favoriet op bezoek bij Athletic Bilbao

Foto: Voorbeschouwing: FC Barcelona is favoriet op bezoek bij Athletic Bilbao

Negen punten voorsprong lijkt veel, maar FC Barcelona heeft nog veertien wedstrijden voor de boeg voor de competitie voorbij is. De volgende horde richting de titel moet in Baskenland genomen worden. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Athletic Bilbao – FC Barcelona.

Athletic Bilbao: teaminfo en vorm

Wat er ook gebeurt met Athletic Bilbao, de club zal altijd een enorme populariteit houden bij de mondiale voetbalfans. De regel dat alleen Baskische spelers (of spelers met een Baskische achtergrond) mogen uitkomen voor Athletic maakt de club populair. Daarom is het mooi dat de subtopper van weleer weer wat opkrabbelt na de zestiende plek van het seizoen 2017/18. Nu staat Bilbao ook netjes negende.

Dat had nog een stuk hoger kunnen zijn, maar het is voor de ploeg van Ernesto Valverde goed zoeken naar de juiste vorm. In de laatste vier wedstrijden werd namelijk verloren van Atlético Madrid (1-0), Girona (2-3) en in de beker tegen Osasuna: 1-0. Vorige week volgde een gelijkspel, maar van een 0-0 bij Rayo Vallecano zal men niet zo blij worden. Zo scoorden de Basken in drie van de laatste vier duels niet.

Yeray Álvarez wordt weer welkom geheten bij de ploeg na het uitzitten van zijn schorsing, maar Oihan Sancet is dan juist nu weer uitgesloten van deelname. Unai Simón en Jon Morcillo zitten nog steeds in de lappenmand. Het is ook nog onduidelijk of Ander Herrera fit genoeg is om te gaan spelen. Doordat Simón er niet is, zal Julen Agirrezabala weer onder de lat staan. Hij maakt indruk de laatste tijd.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

FC Barcelona gaat vol voor de landstitel en met de negen punten voorsprong moet dat eigenlijk ook wel lukken. Opgeteld met het feit dat concurrent Real Madrid nog in de Champions League zit, lijkt het voor de Catalanen goed te doen om na drie landstitelloze jaren zich weer eens de beste van Spanje te mogen noemen. Europees succes zit er niet meer in nadat Manchester United in de tussenronde van de Europa League te sterk was.

Na de 2-1-nederlaag op Old Trafford en de bijbehorende uitschakeling volgde nog een doffe knal, toen met 1-0 verloren werd op bezoek bij Almería, wat zonder die drie punten tweede van onder had gestaan. Maar de twee wedstrijden erna gaven trainer Xavi de gelegenheid om orde op zaken te stellen, wat ook lukte. Ondanks blessureleed werden Real Madrid (0-1, beker) en Valencia (1-0) verslagen. Voer voor vertrouwen.

De personele problemen bij Barcelona houden al een tijdje aan en zijn zowaar nog iets groter geworden. Want dat Pedri, Ousmane Dembélé en Robert Lewandowski geblesseerd zijn weten we inmiddels wel, maar nu kan ook nog rots in de branding Ronald Araújo niet meespelen door een schorsing. Centraal achterin is de kans groot op een duo van Éric García en Andreas Christensen.

Minder dan 2,5 goals

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan hebben de bezoekers een groot voordeel. Van de laatste zes ontmoetingen werden er vier gewonnen, tegenover één gelijkspel en één nederlaag. Het doelsaldo is met 5-17 dan ook ruim in Catalaans voordeel. Eerder dit seizoen speelden de twee al tegen elkaar in het Camp Nou en destijds was Barcelona overtuigend met 4-0 te sterk.

Wedtip Athletic Bilbao – FC Barcelona

Er missen weliswaar een hoop spelers bij de koploper, maar de vorm van de thuisploeg is niet om over naar huis te schrijven. Barcelona haalt prima resultaten de afgelopen tijd en uit bij Bilbao moet het ook lukken om dat te doen. Tip: wedden op ‘FC Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.25 bij Holland Casino.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie