Voetbalmachine PSV draait door, Vertessen wordt luxeprobleem

Foto: Voetbalmachine PSV draait door, Vertessen wordt luxeprobleem

PSV is ook in het bekertoernooi nog niet tot wankelen gebracht. FC Twente kreeg kans op revanche na de verloren Eredivisie-ontmoeting in november, maar moest in het inhaalbekerduel opnieuw zijn meerdere erkennen in de voetbalmachine van Peter Bosz (3-1). De coach zit met een luxeprobleem; vaste invaller Yorbe Vertessen liet zich geweldig zien in de bekertopper, terwijl Hirving Lozano zijn rentree maakte.

Verslag PSV – FC Twente vanuit het Phillips Stadion

De wedstrijd begon met ouderwets aftasten. Twente liet in november zien tegenstander te bieden tegen PSV, tot de rode kaart van Mees Hilgers. PSV was gewaarschuwd voor de revanchegevoelens van de Tukkers. Maar de Eindhovenaren zitten ook vol zelfvertrouwen en gingen dus op zoek naar de openingstreffer. De eerste schoten waren achtereenvolgens voor Yorbe Vertessen, Luuk de Jong en Guus Til. Een doelpunt bleef uit. Vertessen, die de druk op Noa Lang en Hirving Lozano opvoert, liet het stadion opleven door twee man voorbij te dribbelen en zou het publiek kort daarna voluit doen juichen.

Prachtige 1-0 van Vertessen

In de achttiende minuut ging de Belg, die niet altijd speelt, maar ook niet weg mag, een een-tweetje aan met De Jong. Vertessen ontving de bal op randje zestien en besloot ondanks een aantal vrije meters voor hem van een redelijke afstand uit te halen. Met een fantastisch geplaatst schot maakte hij het luxeprobleem van Peter Bosz nog wat groter.

Vertessen ging meteen nog zijn man maar eens voorbij, duidelijk erop gebrand om zichzelf te laten zien. Zijn strakke voorzet kwam niet aan. Een schot van Bakayoko werd ook voor de doellijn gestopt. De Jong schoot in het zijnet na een knappe aanname en Twente bleef maar kijken naar de kansen van PSV. De ongeslagen koploper zette bij elk gevaarlijk moment van de bezoekers meteen druk en veroverde meer dan eens de bal opvallend snel terug. Vlak voor rust bracht de defensie zichzelf echter in de problemen. Olivier Boscagli kreeg de bal van bekerdoelman Joël Drommel en passte hem terug, maar iets te hard en een paar meter naast de keeper, die een eigen doelpunt toch voorkwam.

PSV swingt naar comfortabele overwinning

Na rust liet Luuk de Jong een kopbal mislukken, maar de volgende kopbal was weer een goal. Uit een corner van Malik Tillman kopte de spits in vorm langs Lars Unnerstall. Niet lang daarna kreeg Guus Til na een geweldige aanval over meerdere schijven een grote kans op de 3-0, maar zijn schot werd geblokt voor de lijn. Bakayoko pikte op en schot van buiten de zestien op de voor hem typerende wijze alsnog de derde goal binnen. Manfred Ugalde deed nog wat terug door de 3-1 te maken, maar het mocht niet baten.

Volgende week naar De Kuip

Zo weet PSV dit seizoen in Nederland nog altijd niet wat verliezen (of gelijkspelen) is. Feyenoord, dat in duidelijk mindere vorm verkeert dan de Eindhovenaren, is in De Kuip volgende week woensdag de tegenstander in de achtste finale. De Rotterdammers zullen net als Twente de nodige revanchegevoelens hebben na de nederlaag in hun onderlinge ontmoeting van begin december (1-2 voor PSV). Om het de ploeg van Bosz lastig maken moet de formatie van Arne Slot boven zichzelf uit zien te stijgen.

Gaat PSV de beker winnen?

  • Ja, ik zie het in mijn glazen bol.
  • Nee, denk het niet.
142+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:35
6+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
23+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
20+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
23+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
274+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
17:22
228+
Veerman gaat in op vraag of hij volgend seizoen nog bij PSV speelt
17:09
26+
Milan van Dongen onthult van welke tafelgast hij enorm genoot
16:45
62+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
16:33
30+
Tottenham Hotspur-transformatie op komst
16:07
20+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
15:46
543+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
15:26
968+
‘Dusan Tadic regelt Ajax-transfer’
15:17
1062+
‘Feyenoord-drama Gravenberch’
14:50
752+
Sturing ontroerd door actie NEC, Vitesse-spelers doen zelf offer
14:33
231+
Elia nagelt Van Gangelen aan digitale schandpaal op Instagram
14:19
397+
‘Benfica neemt beslissing over toekomst Kökcü’
14:04
195+
EK én zomertransfer voor Andries Noppert?
13:49
1488+
‘Transfer binnen Eredivisie lonkt voor Bas Kuipers’
13:35
213+
‘Verrassende linksbuiten dient zich richting EK aan bij Oranje’
13:20
0+
Serieuze zorgen om gezondheid Marc Overmars
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie