Vink stipt Ajax-voordeel aan: “Een beetje een raar fenomeen…”

Foto: Vink stipt Ajax-voordeel aan: “Een beetje een raar fenomeen…”

Ajax hoopt zich donderdagavond ten koste van 1. FC Union Berlin te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. Marciano Vink denkt dat er voldoende kansen liggen voor de Amsterdammers om te winnen in Berlijn. Dat Ajax een uitwedstrijd speelt ziet de ESPN-analist zelfs als een voordeel.

Bij het ESPN-programma Voetbalpraat stelt Vink voldoende mogelijkheden te zien voor Ajax. “Het is een beetje een raar fenomeen, maar als je de laatste jaren de resultaten van Ajax in uitwedstrijden bekijkt, dan zijn die vaak nog beter dan in thuiswedstrijden.”

Volgens de voetbalanalist heeft dat te maken met de ruimte die vaak onbewust ontstaat. “Een thuisploeg wordt altijd iets meer gestuwd door het publiek. Van die ruimte moet Ajax profiteren, want achterin is het niet zo heel erg sterk bij Union.”

Ajax in beweging

Wel stelt Vink dat Ajax dan met name in aanvallend opzicht wel anders voor de dag moet komen dan in Amsterdam. “Als je diepte maakt, ontstaat er beweging en ruimte op het middenveld, waardoor je wél een balletje kan inspelen op het middenveld. Beweging, meer diepte en dan moet het goed komen tegen dit Union.” Ajax moet dan ook vooral dicht bij zichzelf blijven vindt Vink. “Natuurlijk moet je in de gaten houden dat zij op de counter levensgevaarlijk kunnen zijn, maar het gaat erom dat je je eigen spelletje speelt, met diepte en beweging. Dan geloof ik echt dat er resultaat mogelijk is.”

Mario Been is minder optimistisch dan Vink en verwacht een zware opgave voor Ajax. “Ik zie Ajax niet één-twee-drie over Union Berlin heen lopen. Union is met name in thuiswedstrijden beresterk. Het scoreverloop zal heel belangrijk worden. Mocht Union gelijk op voorsprong komen, dan kunnen zij hun spelletje spelen.”

Eindigt Union Berlin tegen Ajax in 0-1?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Ajax wint van Union?

  • Ja
  • Nee, ze verliezen
  • Nee, het wordt gelijk
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie