Vijf jaar na historische Ajax-zege: “Sommige Real-fans klapten voor ons”

Foto: Vijf jaar na historische Ajax-zege: “Sommige Real-fans klapten voor ons”

Joël Veltman kan de historische 1-4 zege op Real Madrid zo voor de geest halen. Ajax verraste precies vijf jaar geleden vriend en vijand door de Europese grootmacht in het Estadion Santiago Bernabéu te vernederen.

Veltman blikt terug op historische overwinning Ajax tegen Real Madrid

Geregeld kijkt Veltman nog beelden terug van het bijzondere duel. “Dat doe ik met wel meer wedstrijden van Ajax dat Champions League-seizoen. En zeker met de uitwedstrijd tegen Real Madrid”, zegt de huidige Brighton-verdediger tegenover NU.nl. “Dan zit ik in mijn eentje met kippenvel naar het scherm van mijn telefoon te kijken. Iedere keer weer.”

Veltman herrinert zich nog ‘best veel’ van 5 maart 2019. Overdag ontspande hij door een rondje met een aantal spelers door Madrid te lopen. “Toen hebben we ergens een koffietje gedaan. Daarna een middagslaapje in het hotel en door naar het stadion. En dan met 1-4 winnen van Real Madrid”, lachte Veltman. Hoe beleefde hij de beslissende 1-4 van Lasse Schöne? “Wat ik deed? Keihard juichen in mijn eentje. Ja, ik ging echt uit mijn plaat.”

“We speelden als jonge hyena’s”

Veltman kijkt met veel genoegen terug op dat team van Ajax. “Normaal gesproken is er altijd wel competitie binnen een elftal. Gezonde concurrentie. Maar op dat moment was ik zó verschrikkelijk blij voor al die jongens die daar in het veld stonden, ook al had ik zelf geen basisplaats. Iedereen gunde het elkaar. We speelden als jonge hyena’s.”

Vlak na de wedstrijd maakten Veltman ook nog tal van mooie momenten mee. “Weet je wat ik zo mooi vond? Dat sommige fans van Real na het laatste fluitsignaal voor ons klapten. Niet zo massaal, maar het gebeurde wel. En daartussen plukjes juichende fans in Ajax-shirt. Die zaten overal”, blikte de 28-voudig Oranje-international terug. De Ajax-spelers maakten er in de kleedkamer een onvergetelijk feest van. “Alsof toen het besef kwam: we hebben met 1-4 van Real gewonnen. Er werd gegooid met een prullenbak. Handdoeken en shirtjes vlogen door de lucht. Douchen met kleren aan. Ja, van gekkigheid en vreugde weet je niet meer wat je moet doen.”

Hét mooiste moment in Nederlands voetbal van laatste tien jaar?

  • Natuurlijk!
  • Vind ik niet
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie