‘Verrassende Ajax-opvolger voor Van ‘t Schip’

Foto: ‘Verrassende Ajax-opvolger voor Van ‘t Schip’

Frank de Boer kan mogelijk de verrassende opvolger worden van John van ‘t Schip. Laatstgenoemde is aangesteld als interim-trainer tot het einde van het seizoen, maar Ajax lijkt wel te zinspelen op een opvolger. Ajax-watcher Mike Verweij zou het geen gekke gedachte vinden om De Boer aan te stellen, die eerder al zeer succesvol was bij Ajax.

Ajax-supporters stellen vraagtekens bij aanstelling De Boer

Verweij vertelt in de podcast Kick-Off van De Telegraaf dat de Ajax-supporters echter geen fan zijn van de oefenmeester. “Dat is iets heel geks, want die naam valt heel slecht bij de supporters. Noem je Frank de Boer, dan hebben de supporters het beeld ‘afbraakvoetbal’. Dat komt natuurlijk ook door die laatste wedstrijd bij De Graafschap. Dat was een hele beroerde waar ze natuurlijk het kampioenschap verspeelden. Die wordt eigenlijk niet gepruimd door de fans.”

Dat vindt Verweij echter grotendeels onterecht. “De eerste fase onder Frank de Boer met daarin wedstrijden tegen Barcelona en Manchester City was wel heel sprankelend voetbal. Alleen op gegeven moment is er een wijziging in de staf gekomen en toen werd het van kwaad tot erger. Het voetbal was toen inderdaad uiteindelijk niet meer om aan te zien.”

De Boer heeft financiële basis van Ajax gelegd

Volgens Verweij heeft De Boer wel een solide basis gelegd voor de financiële positie van Ajax. “Je moet niet vergeten en ik weet zeker dat het zal meewegen bij Danny Blind en ook bij Louis van Gaal. Als je ziet wat Frank de Boer in het begin kon investeren samen met Marc Overmars, dan was dat ongeveer gewoon nul. Dat was echt heel weinig en Frank de Boer heeft met vier kampioenschappen en Champions League-kwalificatie wel de financiële basis gelegd, die Sven Mislintat inmiddels weer onderuit heeft gebeukt, om de halve finale van de Champions League te halen. Hij heeft ervoor gezorgd dat Ajax Dusan Tadic en Daley Blind kon halen, dus daarvoor is Ajax hem wel wat verschuldigd. Ik vind het dan ook overdreven dat het dan alleen maar afbraakvoetbal is geweest onder Frank de Boer. Ik kan me wel voorstellen dat Blind en Van Gaal daar uit kunnen komen.”

Zou Frank de Boer een goede keuze zijn?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
11341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie