Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en Atlético Madrid

Foto: Vermoedelijke opstellingen Feyenoord en Atlético Madrid

Feyenoord speelt dinsdagavond de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. De Rotterdammers zijn gebaat bij een goed resultaat om uitzicht te houden op de volgende ronde. Met een zege klimt Feyenoord zelfs over de Spanjaarden heen. Naar verwachting zal trainer Arne Slot teruggrijpen op zijn vertrouwde Champions League-recept.

Slot kiest voor vertrouwd Champions League-recept

Waar Slot in de Nederlandse Eredivisie vaak kiest voor een middenveld met Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs, daar kiest de oefenmeester in de Champions League vaak voor een wat defensiever middenveld met Ramiz Zerrouki in plaats van Stengs. Vermoedelijk zal Slot deze variant ook gaan toepassen tegen Atlético. Dat houdt in dat Stengs weer een linie naar voren schuift en de positie van rechtsbuiten zal innemen.

Naast Stengs is Giménez een zekerheidje in de spitspositie. De Mexicaan scoorde afgelopen weekend ook weer drie keer in de Eredivisie tegen Excelsior. Toch is Atlético andere koek, maar Giménez heeft al laten zien te kunnen scoren in de Champions League. Op de linksbuitenpositie zal de keuze waarschijnlijk vallen op Igor Paixão, waardoor Luka Ivanusec op de bank moet beginnen.

Blessure Nieuwkoop

Achterin ontbreekt Bart Nieuwkoop. De verdediger raakte geblesseerd tegen Excelsior en ligt er een aantal weken uit. Lutsharel Geertuida start dan ook gewoon als rechtsback, terwijl het centrum wordt bezet door Gernot Trauner en Dávid Hancko. Quilindschy Hartman is het vertrouwde gezicht op de linksbackpositie, terwijl Justin Bijlow dat is onder de lat.

Bij Atlético is het nog enigszins koffiedik kijken gezien Diego Simeone nog weleens rouleert in zijn eerste elf. Memphis Depay wordt in ieder geval niet aan de aftrap verwacht. De Nederlander is weer fit genoeg om te kunnen spelen, maar zal het hooguit met een invalbeurt moeten doen in De Kuip.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Zerrouki, Wieffer, Timber; Stengs, Giménez, Paixão

Vermoedelijke opstelling Atlético Madrid: Oblak; Giménez, Witsel, Hermoso, Molina, Lino; De Paul, Koke, Griezmann; Correa, Morata

Wat verwacht jij voor resultaat?

  • Winst voor Feyenoord
  • Winst voor Atlético
  • Een gelijkspel
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie