Vanheusden dolblij met ultrakort AZ-debuut: “Lange weg geweest”

Foto: Vanheusden dolblij met ultrakort AZ-debuut: “Lange weg geweest”

Zinho Vanheusden heeft eindelijk zijn debuut voor AZ gemaakt. De speeltijd tegen FC Groningen (1-4) bleef zondag beperkt tot één minuut, maar toch was de Belgische verdediger er erg blij mee.

AZ huurde Vanheusden afgelopen zomer van Internazionale. Door een zware blessure vanuit zijn Italiaanse periode, begon de enkelvoudig Rode Duivel met een trainingsachterstand in Alkmaar. Daarom liet zijn eerste optreden voor AZ een behoorlijke tijd op zich wachten.

Superblij

“Ik ben superblij dat ik terug op het veld stond na bijna acht maanden afwezigheid. Het is een hele lang weg geweest, maar nu ben ik hier terug. Het was een fantastische overwinning van de ploeg. Dus ik ben heel blij voor de ploeg”, klonk Vanheusden verheugd bij de officiële AZ-kanalen.

Vanheusden heeft een lange revalidatie achter de rug. “Je wil weer gewoon op het gras staan. Je wil gewoon weer voetballen met je vrienden en als we dan ook nog eens 4-1 kunnen winnen is dat goed voor iedereen. Nu wil ik alleen nog maar meer”, klinkt het. “Natuurlijk wilt iedereen spelen, maar ik denk dat ik na acht maanden afwezigheid wel mijn tijd heb genomen. We hebben hard en goed gewerkt. Het is stap voor stap gegaan. Dit is een volgende stap en hopelijk blijven we zo evolueren.”

Vanheusden kijkt nu naar de toekomst. “Ik wil zoveel mogelijk spelen, maar het is de trainer die beslist. Ik ben hier gewoon om de ploeg te helpen. Ik hoop dat AZ het zo verder blijft doen, want de ploeg is echt goed bezig.”

TIP: 1.35 als AZ ook zegeviert tegen Apollon!

Zie je in hem een basisspeler voor AZ?

  • Ja hoor
  • Dat denk ik niet
19+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie