Vandaag Inside ziet opnieuw grote sponsor vertrekken

Foto: Vandaag Inside ziet opnieuw grote sponsor vertrekken

Ook Toto zet een punt achter de ‘jarenlange samenwerking’ met Vandaag Inside. Het kansspelbedrijf heeft hiertoe besloten vanwege de uitspraken van Johan Derksen over grensoverschrijdend gedrag.

Derksen onthulde maandagavond in Vandaag Inside dat hij een dronken vrouw had gepenetreerd met een kaars. Dat verhaal zwakte hij een dag later weer af, maar dat is voor Toto niet voldoende om de samenwerking voort te kunnen zetten. Het bedrijf, een van de grootste sponsors van het programma, gaat ook niet meer adverteren in de reclameblokken rond het programma.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “In een statement laat het kansspelbedrijf weten ‘nadrukkelijk afstand’ te nemen van de uitspraken van Derksen, ‘die voor slachtoffers van seksueel geweld uiterst kwetsend en neerbuigend zijn en waarin op geen enkele manier blijk wordt gegeven van empathie en mededogen.’ Toto, dat nog niet precies kon zeggen hoe lang de jarenlange samenwerking was, zegt ook dat nu een grens bereikt is. Derksen deed al eerder onwelgevallige uitspraken in het Talpa-programma, maar nu is wat een woordvoerder betreft ‘een nieuw dieptepunt’ bereikt.”

Talpa is reeds geïnformeerd over de beslissing van Toto. Het mediabedrijf kon of wilde donderdag niet reageren op deze nieuwe tegenvaller. Eerder besloot e-bikespecialist Stella Fietsen al te stoppen als sponsor, waar Derksen zelf zijn radioprogramma’s bij RTV Rijnmond, NH Media en Omroep West kwijtraakt. Ook heeft het OM een onderzoek ingesteld naar diens onthullingen.

TIP: Pak €250 bonus via Circus en voorspel de voetbalwedstrijden van uw club!

Heeft Toto gelijk?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie