‘Vandaag Inside-exit én verrassing’

Foto: ‘Vandaag Inside-exit én verrassing’

Ben jij een vaste kijker van Vandaag Inside? Of pak je zo nu en dan misschien een afleveringetje of fragmentje mee? Grote kans dat je ‘directeurtje’ Marco Louwerens dan langs hebt zien komen als de goedheiligman, Sinterklaas dus. Directeurtje vertrekt echter bij VI, maar betekent dat dan ook: géén ‘sint-sketch’ op 5 december?

Keert directeurtje tóch terug als Sinterklaas bij Vandaag Inside?

Al sinds jaar en dag speelt Louwerens een rol bij VI, achter maar ook voor de schermen. Niet alleen zijn optredens als Sinterklaas zijn beroemd, maar ook zijn rol als directeurtje. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad vertelt hij: “Ik zal nooit vergeten dat mijn lieve vader mij een paar jaar geleden opbelde. Dat directeurtje vond-ie toch een beetje denigrerend klinken. Ik zei: Pa, die typeringen klinken normaal gesproken niet aardig, maar ik weet uit betrouwbare bron dat het hier liefkozend bedoeld is, hoor.”

Johan Derksen heeft weleens gezegd: “Zonder Marco had dit programma niet meer bestaan.” Maar Louwerens vindt dat dat te ver gaat: “Nou, dat is echt te dramatisch gesteld. Ik geloof heus dat ik een rol heb gespeeld op sommige penibele momenten. Dan zei ik: Jongens, we zijn geen hersenchirurgen, we maken gewoon een tv-programmaatje. Een beetje rust deed vaak wonderen. Als een soort diplomaat stond ik tussen de mannen, samen met Jan Hillenius, de hoofdredacteur en stille kracht, die ontzettend belangrijk is voor het programma. Als er een zorgt dat de boel stabiel blijft, dan is Jan het.”

Comeback

Directeurtje gaat nu iets anders doen, maar betekent dat dan ook dat Sinterklaas verdwijnt? Hij lijkt vooruit te lopen op een verrassinkje, een verassingsoptreden: “Ik vind eigenlijk dat we die ouwe man nu maar eens met rust moeten laten, maar hij heeft nog even de tijd. We zullen wel zien op welke deuren hij aan gaat kloppen…”

Zou jij dit tof vinden?

  • Ik wel
  • Ik niet
4642+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie