Van Wonderen: ‘Verloren bijna altijd met Feyenoord’

Foto: Van Wonderen: ‘Verloren bijna altijd met Feyenoord’

Kees van Wonderen is dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwe trainer van sc Heerenveen. De van Go Ahead Eagles afkomstige oefenmeester hoopt oude tijden te laten herleven in het Abe Lenstra Stadion.

Van Wonderen weet dat Heerenveen-uit een loodzware wedstrijd kan zijn. Zelf verloor hij met Feyenoord veelvuldig in Friesland. “Het was mooi om hier te spelen, maar ook echt hartstikke moeilijk”, zo citeert De Telegraaf. “Daar wil je het liefst naar terug, omdat dát me ook nog zo op het netvlies staat. Maar dan praat je over tijden met een begroting van pak ’m beet 30 miljoen euro.”

De nieuwe Heerenveen-trainer is dus realistisch. “Heerenveen was toen een club die in staat was om de Champions League-plaatsen mee te strijden. In de tussentijd is er natuurlijk een hoop gebeurd en veranderd, maar het is de club er wel aan gelegen om te kijken of er weer stappen omhoog gezet kunnen worden op de ladder. Daar ligt voor mij de mooie uitdaging, omdat er op heel veel vlakken te winnen valt.”

Van Wonderen zag afgelopen seizoen een trendbreuk in Heerenveen, maar weet hij: “Het gezicht van Heerenveen is historisch gezien een aanvallende 4-3-3, met avontuurlijke buitenspelers als de artiesten. Met strijd en energie. Maar het systeem is niet het allerbelangrijkste. Het is een vertrekpunt. Tegenwoordig moet je in een wedstrijd ook kunnen switchen van systeem.”

TIP: Wint Nederland van België? De odd is 3.05!

Gaat dit een succes worden?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie