Van Nistelrooy verklaart wissel “weergaloze” Simons

Foto: Van Nistelrooy verklaart wissel “weergaloze” Simons

Xavi Simons had het voor PSV weer op zijn heupen. De jonge aanvallende middenvelder een van de meest dreigende spelers aan de kant van de Eindhovenaren. Toch werd hij gewisseld. Dat leidde niet alleen bij de jongeling tot onvrede.

Ruud van Nistelrooy begrijpt wel waarom het publiek niet blij was met de wissel van Simons. “Ik begreep het publiek wel dat ze niet blij waren dat ik hem wisselde. Ik vond dat nodig om het met Vertessen en zijn snelheid te doen”, zei Van Nistelrooy op de persconferentie.

De Belgische aanvaller bewees wel het gelijk van zijn coach: Kjell Scherpen kreeg rood na het doorhalen van de doorgebroken aanvaller. Dat wil echter niet zeggen dat van Nistelrooy ontevreden was over Simons. “‘Hij was vandaag weer weergaloos”, vond de trainer.

Tijdens de persconferentie ging Van Nistelrooy daar dieper op in. “‘Ik denk dat Xavi drie tot vier kansen creëerde in de eerste twintig minuten al. Na rust was hij ook bij alles betrokken waarbij wij gevaarlijk werden.”

Reactie Simons

Simons was zelf ook niet blij met zijn wissel. Bij ESPN relativeerde hij zijn emoties al snel. “Het zijn de emoties van de wedstrijd. Het is alsof de bal van je wordt afgepakt. Ik wil de bal altijd hebben. Dat kan niet altijd, er staan tien andere spelers om je heen. Dat is het gewoon.”

Na afloop is Simons vooral blij met de drie punten. “Na de afgelopen twee weken in de Eredivisie ben ik blij dat we hebben gewonnen. Het kan altijd beter, maar er zijn deze week allemaal dingen gebeurd in deze transferperiode.”

Ondanks de transfers van Cody Gakpo (Liverpool) en Noni Madueke (Chelsea) blijft Simons positief over ambities van de club. “Ik wil winnen, iedereen wil winnen. We gaan voor de titel, er is geen ander doel. Persoonlijk wil ik altijd winnen. Er zijn allemaal dingen gebeurd. We moeten het goed oppakken en het is belangrijk om samen als groep veel te communiceren en voor onszelf te staan.”

PSV wint van Sevilla

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte wissel?

  • Ja
  • Nee
350+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie