Van Nistelrooy: “Ik wist waar ik instapte, godzijdank”

Foto: Van Nistelrooy: “Ik wist waar ik instapte, godzijdank”

PSV verkocht deze maand Cody Gakpo aan Liverpool FC. Dat gebeurde met name omdat de Eindhovenaren per se een grote verkoop nodig hadden voor het krijgen van ‘groene’ cijfers op de balans. Maar ondanks het verliezen van Gakpo zal trainer Ruud van Nistelrooy gewoon afgerekend worden op het al dan niet binnenhalen van het kampioenschap.

“Die eis van wat gevraagd wordt van PSV blijft hetzelfde en dat moet ook. De verwachtingen van de supporters en de club moeten blijven dat we voor het hoogst haalbare blijven gaan. We weten ook waar we nu staan en wat er aan de hand is. Maar we willen nog steeds het hoogste, ook al zitten we in een ombouw. Ik weet niet of het realistisch is. Misschien is dat niet zo, maar er zijn wel vaker dingen gebeurd die niet realistisch waren. Dat is ook sport. En ik geloof erin”, vertelt Van Nistelrooy in De Telegraaf.

‘Het is wel goed om het plaatje te communiceren’

De coach schrok niet van de financiële cijfers in het Philips Stadion. “Ik wist dit van tevoren. Ik wist waar ik instapte, godzijdank. Anders word je verrast en voel je je een beetje in de maling genomen. Dat is niet zo. Ik wist ook dat ik met iemand in ging stappen die dat ging aanpakken en de club op een bepaalde manier in financiële zaken ging leiden: Marcel Brands en destijds ook met John de Jong. Daar gingen we samen mee aan de slag en dat is nog steeds zo.”

“Als het plaatje erom heen beter op orde is, kun je je selectie verbeteren. In dat proces zitten we nu nog. Daarom moeten we nu nog onze beste speler verkopen in de winter en moeten we nu ook wat doen in de kosten. Het is wel goed om het plaatje te communiceren, zodat de achterban weet wat er speelt en waar we mee bezig zijn”, aldus Van Nistelrooy tot slot.

Wordt PSV kampioen dit seizoen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie