Van Nistelrooij helder: “Daarover zijn we in gesprek”

Foto: Van Nistelrooij helder: “Daarover zijn we in gesprek”

Ruud van Nistelrooij hoopt komende zomer zo weinig mogelijk spelers uit zijn selectie kwijt te raken. De oefenmeester vertelt op de persconferentie voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen dat hij onder meer Erick Gutiérrez binnenboord wil houden.

Behouden van Gutiérrez

De Mexicaan zit alweer een aantal seizoenen bij PSV en slaagde er zelden in om een lange periode in het basisteam terecht te komen. Ook dit seizoen kreeg hij te maken met concurrentie, waarbij hij ditmaal Joey Veerman voor zich moest dulden. Gutiérrez is daarom voornemens om de club te verlaten, al heeft Van Nistelrooij daar andere gedachten over.

Tegenover de aanwezige pers laat hij namelijk weten dat PSV druk met de middenvelder in gesprek is om hem te overtuigen van een langer verblijf. “Het is ook moeilijk voor hem. Daarover zijn we in gesprek en die gesprekken zijn constructief. Earnie Stewart is er geweldig mee bezig, waardoor ik me volledig kan focussen op zondag”, stelt de trainer.

Van Nistelrooij over tweede plek PSV

Met een voorsprong van 5 punten op concurrent Ajax heeft PSV zondag de mogelijkheid om de tweede plaats definitief veilig te stellen, waarmee het de voorronde van de Champions League ingaat. Van Nistelrooij vindt het echter nog niet gepast om het te hebben over het seizoen van PSV en vraagt bovenal scherpte van zijn ploeg.

“We moeten ons nu focussen op zondag en geen conclusies trekken die er nog niet zijn. Misschien is het een beetje saai, maar dit is wel de benadering”, vertelt hij. “Het is mooi om het erover te hebben als we het hebben bereikt.” Alle wedstrijden in de Eredivisie staan zondagmiddag om 14:30 uur op het programma.

Wint PSV thuis van sc Heerenveen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wat moet Gutiérrez doen?

  • Blijven
  • Vertrekken
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie