‘Van Nistelrooij en PSV lagen in de clinch over basiskracht’

Foto: ‘Van Nistelrooij en PSV lagen in de clinch over basiskracht’

Ruud van Nistelrooij had er geen problemen mee gehad als PSV aan het einde van het seizoen afscheid had genomen van Joey Veerman. De oefenmeester vond namelijk dat de middenvelder niet alles uit zichzelf haalde, zo schrijft Voetbal International.

Veerman aangepakt door Van Nistelrooij

De hoofdtrainer was naar verluidt keihard voor zijn spelers. Wanneer Van Nistelrooij het gevoel had dat een speler 95 procent gaf, besloot hij deze op de reservebank te laten plaatsnemen. Dit gebeurde onder meer na de winterstop met Veerman, die het uiteindelijk wel weer voor elkaar kreeg om zijn basisplaats te heroveren.

“Toch blijft Van Nistelrooij kritisch en de middenvelder is één van de thema’s in de gesprekken met Stewart over volgend seizoen”, schrijft Marco Timmer. “Bij een goed bod op Veerman heeft Van Nistelrooij er geen probleem mee als de Volendammer, die ook sfeerbepalend is in de kleedkamer, vertrekt – terwijl de clubleiding juist een team om hem en Simons heen wil bouwen.”

“Ook Veerman behoort tot de groep die met de directie sprak over (Fred, red.) Rutten, Van Nistelrooij en volgend seizoen. Die vertrouwelijke gesprekken komen uit nadat een zaakwaarnemer van één van de spelers dat lekt naar De Telegraaf“, vervolgt de journalist. “Vanaf dat moment is er eigenlijk geen houden meer aan.”

Gevecht tussen PSV en Ajax

PSV moet het zondagmiddag voor elkaar zien te krijgen om de tweede plek te veroveren. Aan een punt tegen AZ heeft het voldoende om een ticket voor de voorronde van de Champions League te behalen. Bij een nederlaag moet het hopen dat Ajax in Enschede tegen FC Twente niet de overwinning weet te pakken.

Maakt Veerman de openingstreffer tegen AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet PSV Veerman laten gaan?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
836+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie