Van Hooijdonk neemt Van der Vaart op de hak: “Pijnlijk”

Foto: Van Hooijdonk neemt Van der Vaart op de hak: “Pijnlijk”

Pierre van Hooijdonk heeft zich met een kwinkslag zondagavond in Studio Voetbal uitermate kritisch uitgelaten over zijn collega-analist Rafael van der Vaart. Laatstgenoemde deed mee bij de ‘Ajax Legends’, die speelden op Anfield tegen Liverpool. Van Hooijdonk was echter niet onder de indruk van de prestaties van Van der Vaart.

Van Hooijdonk komt met kritische analyse over spel Van der Vaart

Van der Vaart speelde met andere oud-Ajacieden tegen een elftal van voormalig Liverpool-legendes en hield het in die wedstrijd ongeveer een half uur vol. Van Hooijdonk constateerde dat Van der Vaart nog ver verwijderd was van zijn topvorm.

“Rafael werd met hoge verwachtingen en tromgeroffel binnengehaald. Ik heb er even de focus opgelegd. Op basis van zijn status was het zeker terecht dat hij een basisplaats had, maar hij was heel nonchalant. Een pisballetje geven, terwijl je in zo’n wedstrijd klinisch moet zijn”, begon Van Hooijdonk kritisch aan zijn analyse.

“Kijk hier wordt hij gewoon overgeslagen”, waarmee Van Hooijdonk beelden aantoont waar Van der Vaart met zijn handen in de lucht staat, maar overgeslagen wordt door Eyong Enoh. “Ik vond het pijnlijk om te zien, want hij is zo’n grote voetballer geweest. En hier een sliding, als Rafael een sliding maakt, dan gaat er iets verkeerd. Die dertig minuten vond ik uiteindelijk aan de lange kant.”

Van der Vaart kon niet anders zeggen dat hij zich wel in de analyse van zijn collega kon vinden. “Ik moet eerlijk zeggen, er is geen speld tussen te krijgen. Ik had op het veld al het gevoel dat ik werd overgeslagen en dit bevestigt het alleen maar”, grapte de oud-middenvelder, die Ajax uiteindelijk met 4-2 zag verliezen.

Naar welke analist luister jij liever?

  • Van der Vaart
  • Van Hooijdonk
  • Naar beiden niet
468+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie